CSV beloonde zich met vier punten

CSVdames12deversie

Vooraf hoopte CSV trainer / coach Tjarko Muis dat zijn team beloond zou worden voor het harde werken op training, iets wat vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen OSK ook daadwerkelijk gebeurde. Waar vorig seizoen twee maal verloren werd van de Friezinnen, werd nu een mooie 3-1 overwinning behaald.

In tegenstelling tot de wedstrijd van twee weken geleden waarin de Zwolse dames geen vuist konden maken in en tegen Heerenveen, werd er nu uit een ander vaatje getapt. Ondanks dat er zo nu en dan een persoonlijk foutje of foutservice gemaakt werd, werden de geboden kansen met enige regelmaat omgezet in Zwolse punten, een groot verschil met de vorige wedstrijd.

Het ervaren OSK probeerde met bekeken ballen de verdediging van CSV te slechten, maar door goed verdedigend werk van het jongere CSV werden ook de langere rally’s door de Zwolse dames gewonnen.

Zo werden de eerste drie sets een duidelijke prooi voor CSV dat, afgezien van een korte periode aan het eind van de eerste set, eigenlijk geen moment echt in de problemen kwam. Met 25-22 25-12 en 25-16 was de winst veilig gesteld.  De vierde set bleek de emmer leeg te zijn bij CSV. Vanaf het eerste moment greep OSK de voorsprong en maakte dankbaar gebruik van de toenemende foutenlast van het moegestreden CSV. Met 17-25 werd de bonusset door OSK in de tas meegenomen.

Muis was na afloop tevreden met de prestatie van zijn dames. “Ze hebben zichzelf beloond na het harde werken, complimenten daarvoor. Het is leuk om te zien dat we, ook als we soms een stap terug doen, we toch weer in staat zijn er weer twee vooruit te zetten.”

De Zwolse oefenmeester was echter wel kritisch over zichzelf. “Ik had achteraf gezien in de vierde set eerder moeten wisselen, ik ben daar te voorzichtig geweest, dat stoort me wel een beetje. Maar goed, daar leer ik ook weer van.”

Volgende week mag CSV op bezoek bij VC Sneek, een tegenstander waartegen vorig seizoen een belabberde prestatie werd neergezet die graag rechtgezet wil worden door de Zwolse dames.

(Wedstrijdverslag CSV dames 1. Foto Herman van der Wal)