Vizier op volleybal

 

Daalderop – Stubbe vijfde op WK U21

160516blokNika

Nika Daalderop en Joy Stubbe zijn op het WK onder 21 jaar vijfde geworden. In de kwartfinale in Luzern verloren de talenten van Beachvolleybal Team Nederland met 2-0 van de Braziliaanse speelsters Duda en Ana Patrícia. In de eerste set was het heel spannend, daarna verhoogden de Olympische jeugdkampioenen het tempo en schakelden ze Nederland uit.

In de eerste set werd al snel duidelijk dat het voor het publiek, het stadion zat helemaal vol, een mooie partij ging worden. Twee teams die vol power spelen en veel duels aan het net. Het ging lang gelijk op, via 6-6 ging het naar de 10-11 bij de technische time out en veldwissel. De teams maakten bijna geen fouten en scoorde constant de side out tot aan de 19-18 tussenstand,

Een ace van Joy Stubbe had Nederland het side out voordeel gegeven na de 15-15 stand, Nika Daalderop blokkeerde even later de 18-17 tegen het zand. Maar de Braziliaanse talenten wisten de achterstand weg te werken en na een passfout van Stubbe (19-19) een geplaatste bal tegen de achterlijn aan zette hen op setpoint, dat meteen werd verzilverd voor 19-21.

Dat leek een mentale tik voor de talenten van Beachvolleybal Team Nederland, want in de tweede set wisten Daalderop en Stubbe niet meer het hoge niveau van de eerste set te halen en was het een stuk minder constant. Bij 2-5 werd er voor het eerst van speelhelft gewisseld en op 3-8 gaf Joy Stubbe bij de tweede scheids aan de time out op te willen nemen. Bij de veldwissel van 4-10 had Brazilië een flink gat geslagen. En in het vervolg hielden ze de touwtjes stevig in handen.

Na de technische time out op 8-13 sloeg Brazilië uit, de klanken van ‘Zorba,  de Griek’ moesten Nederland vanuit de luidspreker nieuwe impulsen geven.  Het tegendeel gebeurde, Brazilië liep verder uit naar 9-16  en 13-20. Het eerste matchpoint werkten de Nederlandse meiden weg met een mooie aanval en ook de tweede en derde kans maakten ze ongedaan. Maar toen maakten Duda en Ana Patrícia het alsnog af: 16-21. Daalderop en Stubbe eindigden op een mooie vijfde plek op het WK onder 21 jaar en hebben laten zien wat ze in hun mars hebben.

(Bron o.a. website Nevobo. Foto FIVB. Mislukt blok Nika Daalderop)