Vizier op volleybal

 

Rivo meiden winnen zinderende bekerfinale

Rivokampioen14 mei de grote dag voor de meiden uit Rijssen en Wehl, want de Regio Oost beker finale stond op het programma. Beide teams wonnen in de halve finale van een topklasse team meisjes A en zodoende stonden er twee jonge ploegen tegenover elkaar.

We vertrokken al om 10.30 richting de nieuwe zaal van Apollo de Veste! De wedstrijd zou pas om 12 uur beginnen, maar we wilden toch eerst even goed kennis maken met het mooie centrecourt in Borne. De bespreking was kort maar krachtig. Geniet van de hele belevenis en doe je eigen dingen die je goed kunt . Om 11:00 uur stonden we al op het centrecourt en hebben we even kunnen serveren en passen. Halley kwam 15 minuten later ook het veld op en het team van Fred Nas had er ook veel zin in!

De supporters van beide teams kwamen ook massaal en alle ingredienten waren aanwezig om er een top pot van te gaan maken. We hadden dit jaar al drie keer eerder tegen elkaar gespeeld, waarvan wij twee keer wonnen.

Om 12:00 uur waren alle meiden voorgesteld en kon de strijd gaan beginnen. Een goede serve serie van onze aanvoerder Lotte Boerman bracht ons op 6-0 voor en de coach van Halley moest vluchten in een time out. Je kon zien dat wij de 1e set niet extreem veel last hadden van een finale spelen, maar dat had Halley wel. Door een paar mooie aanvallen van Lauren Embsen  konden we verder uitlopen tot 16-6. Even kwam Halley terug, maar door twee slimme tweede ballen van Naomi Agterberg liepen we verder weg en wonnen we met 25-14.

De 2e set begonnen we weer heel sterk en onze libero Ruth Harbers stond erg goed te passen en Yael Mollink maakte met haar serve een serie van vijf punten! Er leek allemaal niks aan de hand bij 15-11, maar toen ging het knopje om bij Halley en begon het gevecht pas echt. De beide teams gaven elkaar niks meer toe en de ene na de andere gigantische lange rally werd uitgevochten. Ik koos er einde van de set voor om de andere libero Susan Schepers  in de verdediging te zetten en die pakte gelijk een goede verdedigingsbal en daardoor kwamen we 23-22 voor. Halley gaf niet op, maar wij wonnen deze set met 25-23.

Dan sta je voor het begin van de 3e set met een mooie marge van twee sets voor. Tijdens de veldwissel nog even de opdrachten van de serve nog doorgenomen en gelijk kwamen we 9-4 voor! De time out van Halley daarna begon te werken. Ze kregen steeds meer grip op ons spel en gingen volle bak serveren. Dit pakte allemaal goed uit en we kwamen met 19-22 achter. We bleven gaan en Marit Wolbers scoorde op dat moment een goede bal op buiten en we kwamen terug tot 23-23. De rally daarna was er weer één om van te smullen. Beide teams kregen de bal niet aan de grond en een via de handjes geslagen bal van Halley bracht hun op 23-24. De directe ketser erna zorgde voor de 23-25 voor Halley en de 2-1 in sets.

Deze domper kwam even hard aan en het leek erop of Halley de 4e set over ons heen zou lopen. Ellemijn van den Belt zorgde met veel ballen over het midden dat Marit Kamans veel kon scoren en  Sam Borkent scoorde nog een ace met de serve. Beide teams bleven tot 18-18 bij elkaar en toen liep Halley weg naar 18-21. Benthe Murre scoorde nog een bal over het midden, maar dit was niet voldoende en Halley kwam op 21-24. De eerste twee set points werkten we weg, maar door een goede buitenaanval werd het 23-25 en 2-2 in sets.

Heel eerlijk verdiende deze wedstrijd ook een 5e set en het publiek ging er nog een goed voor zitten en de trommelaars gingen helemaal los! Het ging tot 4-4 gelijk op en toen kwam Fleur Timmer aan de serve en die zorgt met drie directe ketsers dat er een gaatje werd geslagen. We wisselden bij 8-4 en kwamen zelfs met 10-4 voor. Halley gaf maar niet op en dat is echt een kracht van dit team uit Wehl! 10-4 werd ineens toch weer 10-8 en het publiek van Wehl begint er ook weer in te geloven. We bleven veel over het midden scoren en dat was zeer belangrijk, want daardoor kwamen we met 14-11 voor en kregen we drie set en match points.

De Halley serve viel precies op de achterlijn en de lijnrechter zag deze bal goed. De bal erna was een serve ace en daardoor stond er 14-13 op de bordjes. Je zag de koppies toch witter en witter worden en de passing kwam niet goed en we konden hem alleen nog set uppen op de drie meter die bal. De bal werd geslagen en ging via de netrand erover heen en de libero van halley kon er net niet meer aankomen en daardoor was deze strijd van 2 uur en 40 minuten over en wonnen we met 15-13 in set 5! De meiden vlogen elkaar in de armen en er waren tranen van blijdschap na alle spanning in deze wedstrijd!

Als coach was ik erg blij dat mijn vaste maatje van de C Mark Agterberg erook bij was want zo kun je individueel toch soms spelers makkelijker even wat mee bespreken. Het voltallige publiek dat in grote getale was gekomen ging ons nog één keer goed toezingen in de kantine bij de huldiging! Ik wil bij deze alle ouders bedanken voor alle mooie cadeau`s die we hebben gekregen. Alle supporters ook gigantische bedankt dat jullie ons hebben aangemoedigd en ons er doorheen sloegen in de 5e set! Als coach wil ik ook Fred Nas bedanken voor alle mooie wedstrijden die we altijd tegen elkaar hebben gespeeld  met de jeugd teams en ik wens je veel succes met alle dingen die je nu gaat doen ( ik ga je missen langs de lijn) Last but not least wil ik Apollo bedanken voor de hele leuke en gezellige dag, alles verliep vlekkeloos en alles was super mooi geregeld!

Het seizoen zit er nu voor een groot gedeelte van deze meiden op,want die gaan na de dames, aantal meiden moeten zaterdag 21 mei hoofdklasse toernooi al weer spelen in Arnhem en de 28e mei wacht voor ons nog een geweldige uitdaging op de NGJK in Emmeloord met meisjes C!

(Verslag van Johan Strokap, trainer coach Rivo. Foto idem)