VV Huizen pakt twee bekers in Regio West

VVHuizenbekerRSZ

Op zaterdag 14 mei werden in Vianen de finales van de bekercompetitie in de regio West gespeeld. Namens VV Huizen speelden twee teams de finale, te weten Dames 2 en Jongens A.

In sporthal Helsdingen mocht Jongens A als eerste aan de bak. Om 13:00 uur werd de wedstrijd begonnen tegen VV Haaglanden Jongens A1. Dit team is geen onbekende van de mannen. In de Topklasse werd twee keer tegen Haaglanden gespeeld. In de competitie was Haaglanden twee keer te sterk. Nu is het aan de heren om te laten zien dat zij de betere zijn aan het einde van het seizoen.

De wedstrijd werd een zeer spannende. Haaglanden kwam door sterk spelen voor met 0-2 en leek op weg naar de bekerwinst. Maar Jongens A toonde zeer veel veerkracht en boog de achterstand om, om de wedstrijd in de vijfde set af te maken. De 3-2 overwinning betekent de derde bekerwinst voor Huizen Jongens A1 op een rij!

Na deze wedstrijd ging Dames 2 de strijd aan om de bekerwinst. Het jonge team kan na het kampioenschap in de 3e divisie de dubbel pakken door de regiobeker te winnen. Om dit te doen moest eerst VollinGo Dames 2 verslagen worden. Tijdens deze wedstrijd toonde Dames 2 nogmaals aan dat zij op dit moment het beste team in de regio zijn. Met een overtuigende 3-0 overwinning werd de dubbel gepakt.

De bekerfinales van Jongens A1 en Dames 2 waren de 9e en 10e keer dat een team van VV Huizen in de finale stond van het bekertoernooi. Tot nu toe werden al deze 10 finales gewonnen! Een uitzonderlijke prestatie. PDK Huizen staat op de eerste plaats in de “eeuwige” ranglijst bekerresultaten.

(Bron Marc Kos en website VV Huizen. Foto VV Huizen)