Verslag en video Steevast vs A.V.C. ‘69

Afgelopen zaterdag werden er P/D wedstrijden gespeeld in sporthal de Waterwyck, Steenwijk. Om 17:00 stond mocht de thuisclub Steevast Heren 1, onder leiding van Adele Schouwink, het veld op. Eerder op de dag wisten de dames van diezelfde vereniging te handhaven in de promotieklasse. Voor de heren werd het een tweestrijd om een plekje in de 3e divisie, tegenstander A.V.C.’69 uit Akkrum moest dan wel verslagen worden.

In de eerste set moesten de ploegen even wennen aan elkaars spel, dit resulteerde vaak in langere rally’s. Toch wist de thuisclub al snel een voorsprong te pakken, dit met name via de buitenaanvallers Gerard van der Burg, Detmar Slager en diagonaal Albert Drent. Deze voorsprong wisten de Steenwijkers vast te houden tot aan het einde en zo won het de eerste set met 25-20.

Eigenlijk was er geen vuiltje aan de lucht, de aanvallen liepen prima en verdedigend werd er ook goed gewerkt. Maar in de tweede set wist A.V.C.’69 meer druk te zetten. Steevast werd wat slordiger en ook al ging de stand vrij gelijk op, voelbaar was dat het niet een korte wedstrijd betrof.  A.V.C.’69, dat overigens vorig jaar ook voor P/D speelde, toen tegen de heren van Rouveen, begon beter in hun ritme te komen naar mate de wedstrijd vorderde. Uiteindelijk bij de big points pakten de heren uit Akkrum de gelijkmakende set.

In de 3e en 4e set bleef het ongekend spannend in de sporthal, beide ploegen aangemoedigd door een flink aantal supporters. Bij de stand van 2-1 in sets wisten de Akkrumers een vroege voorsprong te pakken in de vierde set. Steevast zat duidelijk in een dip en er moest wat gaan veranderen wilde de ploeg nog een kans maken op promotie naar die 3e divisie. Er was een duidelijk gat van zes punten geslagen, maar de Steenwijkse heren gaven het niet op. Puntje voor puntje kwam Steevast dichterbij, mede door goeie opslagenseries van Hauke Lokkers en Arjen Boerma. Lange rally’s werden gespeeld met veel spektakel, waarin Steevast uiteindelijk de vierde set naar zich toe wist te trekken!

Het publiek kreeg waar voor zijn geld, een vijfsetter! Wie had dat nog gedacht na die moeizame vierde set voor Steevast. Dit leverde een duidelijke boost op voor de Steenwijkers, want in de 5e set kwam de thuisploeg al snel op voorsprong. Na weer een aantal lange rally’s en een aantal mooie punten serveerde Albert Drent de Steenwijkse ploeg naar de 3e divisie! Eindstand in die set 16-14.

Het was een hele sfeervolle middag / avond, beide ploegen waren zeer gewaagd aan elkaar, maar natuurlijk kan er maar één de echte winnaar zijn. Steevast Heren 1 speelt volgend jaar in de 3e divisie!