Daalderop uitgeschakeld. De Kruijf vs. Buijs op herhaling.

VoV, 11-04-2024. 5:57 uur, Scandicci is erin geslaagd om voor het eerst door te dringen tot de finale om de landstitel. Uit tegen Milano van Nika Daalderop werd met 0-3 gewonnen via de setstanden 22-25. 22-25 en 21-25. Deze zege betekende de 2-0 in wedstrijden en het finaleticket.

De 5-1 voorsprong van Milano in de eerste set was bij 14-14 ongedaan gemaakt en de 16-14 achterstand werd naar een 16-20 voorsprong omgebogen, resulterend in 22-25 setwinst.

Tot 10-11 in de tweede set ging het gelijk op, daarna nam Scandicci afstand (10-13) en hield steeds een marge van drie punten of meer vast richting de big points. Bij 16-21 was de voorsprong vijf punten, dat slonk nog tot twee bij 22-24, voordat Scandicci de set binnenhaalde.

Milano had een prima start in de de derde set (8-3), leverde punten voorsprong in (12-11) en liep weer uit (14-11, 17-13, 19-15). De serie van acht punten gaf Scandicci in een keer bij 19-23 zicht op het finaleticket en dat lieten ze zich niet meer afpakken.

Egonu (18 punten voor Milano) en Antropova (18 punten voor Scandicci) werden de topscorers van de partij, Zhu Ting scoorde 15 keer voor Scandicci. Daalderop had twee invalbeurten en maakte 1 punt.

Conegliano leed uit bij Novara voor 3.900 toeschouwers een 3-2 nederlaag. Na 45 opeenvolgende zeges op zowel nationaal als internationaal niveau was dat hun eerste nederlaag. Setstanden 25-17, 25-23, 17-25, 14-25 en 15-12.

Novara kwam met 2-0 in sets voor, Conegliano kwam sterk terug met setzeges 17-25 en 14-25, maar ging in de tiebreak rond de veldwissel (8-6) te vaak in de fout.

De Russische Marina Markova en Hongaarse Greta Szakmary waren in de eerste set scorend erg belangrijk voor de thuisploeg. Zij bezorgden Novara een 8-4 voorsprong en na de gelijkmaker bij 11-11 door Isabelle Haak sloegen ze Novara naar 16-12. Robin de Kruijf viel bij 17-13 in, maar kon het verloop geen ander aanzien geven. De serie van 20-16 naar 23-16 was beslissend voor de 25-17 setwinst,

Novara kwam in set twee opnieuw sterk uit de starblokken met 5-2, na een score van Kathryn Plummer nam Conegliano de leiding bij 8-9 over. Een rake klap van Markova, een ace van Bosetti en een kill-block van Danesi maakte Novara van één punt achter er een voorsprong van twee van. Bij 18-18 was er weer evenwicht. In de hectische finale volgden time outs (21-19 en 22-19 voor Conegliano, 22-20 voor Novara) elkaar snel achter elkaar op. Markova sloeg 23-21 binnen, een technische fout zette Novara op setpoint bij 24-22 en na de side out van Plummer had Markova opnieuw succes.

Conegliano domineerde in set drie en vier. De 2-9 start in de derde set en het vervolg naar 9-17 met veel scores van Lubian en Haak waren de basis voor de 17-25 winst in set drie. In set vier liep Conegliano na 7-8 uit naar 10-17 en sloot met een dikke 14-25 setwinst af. Ook in deze set was Isabelle Haak scorend weer sterk aanwezig.

In de tiebreak maakten Bosetti en Markova het verschil naar 3-1, een marge die werd vastgehouden tot aan de veldwissel bij 8-6, na een hele serie foutieve opslagen. Markova scoorde 9-6, time out Conegliano, na de foutserve van Novara voor 10-8, nam Novara een pauze. Teams scoorden na 10-9 om beurten, Bosetti maakte 11-9, Plummer 11-10 en 12-11. Greta Szakmary werd met de 13-11 en haar kill-block voor 14-11 de held van de tiebreak. Na de 14-12 besliste een voetfout de strijd.

Markova werd met 26 punten topscorer, Szakmary maakte er 12. Haak en Plummer hadden met 25 en 21 scores het vaakst succes voor Conegliano, dat met 63 om 76 eigen punten en 26 om 33 directe punten voor de tegenstander in de totalen een betere score had. Anne Buijs en Robin de Kruijf konden beide bij twee invalbeurten niet scoren.

Teams gaan zaterdag 13 april op herhaling. Wordt dus vervolgd.