Midweeks bij onze Ooster- en Zuiderburen

VoV, 11-04-2024. 6:05 uur. Ondanks een geweldige 33 punten van Michiel Ahyi en het thuisvoordeel in de beslissende vijfde wedstrijd is Giesen er tegen Friedrichshafen niet in geslaagd om de finale in Duitsland te bereiken. De partij werd met 1-3 verloren via de setstanden 25-19, 24-26 en twee keer 22-25.

Friedrichshafen kon na de 25-19 in de eerste set met 24-26 de stand gelijktrekken. Daarna bleven ze in de derde set (bij de meetpunten 5-8, 13-16 en 19-21) steeds een voorsprong houden. Ook in de vierde set was dat bij 4-8, 14-16 en 19-21 het geval. In de finale om de Duitse titel staan BR Volleys en Friedrichshafen in een ‘best of five’ serie tegenover elkaar.

Asterix Avo heeft in de voorlaatste wedstrijd in de champions poule in België een 3-1 zege behaald op Roeselare. Via de setstanden 25-19, 27-29, 25-17 en 28-26. Teams waren in de tweede en vierde set erg aan elkaar gewaagd, Asterix had met 89 om 64 eigen punten de beduidend betere eigen score, maar hadden dat gezien de met 27 om 16 foutenlast ook nodig om succes te hebben.

Iris Vos scoorde 24 keer, Laura Overwater maakte er 10. En hun teamgenote Manon Stragier werd met 28 punten topscorer van de partij. Asterix staat met 5-14 bovenaan in de champions poule, ze hebben één puntje meer dan Tchalou. Op 13-04 is de laatste wedstrijd, dan speelt Asterix tegen Charleroi.

In de Challenge poule won VDK Gent met 0-3 bij Antwerpen. Via de setstanden 23-25, 21-25 en 28-30. Lynn Blenckers scoorde 10 keer voor Gent, Dagmar Boom kwam tot 9 punten. Romy Brokking was 10 van de 12 acties op de servepass foutloos. Gent staat met 5-19 bovenaan in de Challenge poule, zij spelen zaterdag hun laatste wedstrijd tegen Oudegem, dat met 5-15 tweede staat.

In Tsjechië heeft Budejovice van Stijn van Schie de finale om de landstitel bereikt. Daarin spelen ze tegen Praha. Budejovice won de vierde partij in de halve finale met 3-0 van Kladno, waarmee ze op drie gewonnen wedstrijden inde best of five serie kwamen. Setstanden 25-22, 26-24 en 25-20. Van Schie had in de eerste set een invalbeurt en begon daarna in de basis, hij scoorde 10 keer.

Brasov van Ewoud Gommans leed in Roemenië in de halve finale thuis een 1-3 nederlaag tegen Rapid Bucuresti. Via 20-25, 25-18, 12-25 en 20-25. Daarmee kwam de stand op 1-1 in wedstrijden. Gommans scoorde 16 keer, hij stond 4 sets in de basis.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s FB Grizzlys Giesen en FB Asterix Avo.