Daalderop wint van Bongaerts in Italië

VoV, 02-11-2021. 5:12 uur. In de Serie A1 in Italië speelde afgelopen weekend Nika Daalderop met Novara tegen Perugia van Britt Bongaerts. Novara won in drie sets via twee keer 25-22 en als afsluiter 25-15. Met een eigen score van 57 om 43 was de thuisploeg de duidelijk bovenliggende partij. Nika Daalderop nam van die eigen score 14 punten voor haar rekening, Britt Bongaerts 2.

Conegliano van Robin de Kruijf wist bij Monza een nipte 2-3 zege te behalen via 13-15 in de vijfde set. Daarvoor hadden ze met 20-25 een 2-1 achterstand (25-14, 20-25, 27-25) kunnen wegwerken. Bij Monza bracht spelverdeelster Alessia Orro Stysiak en Danesi met succes 29 en 13 keer in stelling om te scoren. In het team van Robin de Kruijf, die zelf 9 punten maakte, kwamen Kathryn Plummer en Paola Egonu met 22 en 17 treffers het vaakst op het scorebord.

Roma behaalde een 3-1 zege op Firenze van Yvon Beliën en Jolien Knollema. Nadat ze de eerste set nog verloren (19-25) wist de debutant via de setstanden 25-23, 25-20 en 25-17 de winst in Rome te houden. Beliën scoorde 7 punten, Knollema had 3 keer succes tijdens invalbeurten.

Cuneo won thuis met 3-0 (21, 18, 23) van de andere debutant Vallefoglia. Marrit Jasper had 2 sets een invalbeurt, scoorde niet, maar had wel een optreden met perfecte passes.

Bij een drietal duels was er geen Nederlandse inbreng, zoals bij Busto Arsizio vs. Scandicci, dat in 2-3 eindigde. De gasten met een veel scorende Louisa Lippmann (23 punten) pakten na 2-1 in sets achter met 18-25 en 12-15 alsnog de winst.

Bij Trentino vs. Chieri was de Belgische Kaja Grobelna van Chieri met 23 punten de meest scorende speelster en hielp haar ploeg aan een 1-3 zege. Na 32-30 in de eerste set kreeg Trentino in de volgende sets maar 19, 22 en 13 punten mee.

Casalmaggiore leed op eigen veld een 0-3 (20, 15, 22) nederlaag tegen Bergamo. De thuisploeg zette in de hele wedstrijd 12 speelsters in om een verandering in het scoreverloop te forceren maar slaagde daarin niet. Khalia Lanier van Bergamo hielp met 26 punten en een aanvallend scoringspercentage van 64% haar ploeg aan de zege.

Bij de mannen in Italië had Perugia van Thijs ter Horst een vrije dag en won Modena met 3-0 van Valentia. Het sterrenensemble van de thuisploeg kon in de tweede set een 19-21 nog ombuigen naar 26-24 winst. Daarvoor werd de eerste set met 25-22 gewonnen en daarna de derde met 25-22. Nimir Abdel-Aziz scoorde 17 keer, MVP van de partij werd Earvin Ngapeth met 19 punten.

Niels Klapwijk verloor met Ravenna met 3-2 bij Padova. Klapwijk scoorde 14 keer. In de vierde set kon zijn ploeg met 21-25 de tiebreak afdwingen, die echter met 15-8 door de thuisploeg werd gewonnen. Padova was in de eerste en vierde set met twee keer 10 kadootjes voor Ravenna erg gul geweest. De foutenlast van 42 om 31 scores voor de tegenpartij was toch een teken van twee bijzonder vrijgevige teams.

gh @ Vizier op Volleybal.  Archieffoto FIVB.