Vizier op volleybal

 

Succesvolle week team Merle Baasdam

VoV, 02-11-2021. 5:18 uur. Hermes Oostende van Merle Baasdam kan terugblikken op een uiterst succesvolle afgelopen week, in de aanloop naar de tweede wedstrijd tegen Sliedrecht Sport in de Europese Challenge Cup.

Na de winst van vorige week woensdag in Sliedrecht (1-3) tegen de Nederlandse kampioen volgde ook een zege in vijf sets in de achtste finale van de Belgische beker tegen de Belgische vice-kampioen Jaraco LvL Genk. Beide zeges werden behaald in uitwedstrijden hetgeen nog de prestatie nog een beetje meer glans geeft.

De 1-3 uitzege geeft de ploeg van Merle Baasdam, Loladina Zwaanswijk, Lisa Nobel en Fanny Lafeber een uitstekende uitgangspositie voor het behalen van de volgende ronde in de Challenge Cup, als dat lukt is Jaraco LvL Genk de volgende Europese tegenstander.

Merle Baasdam zegt hierover: “We hebben inderdaad een uitstekende uitgangspositie m.b.t. de return in Oostende maar we zijn niet voornemens om ons te focussen op twee setwinsten. We willen de wedstrijd opnieuw winnen.”

Vera Koenen zal haar ploeg terdege voorbereiden op de return. De verloren wedstrijd zal van A tot Z geanalyseerd zijn en ongetwijfeld komt Sliedrecht met een goed antwoord op de speelwijze van Hermes. “Het is nog geen gelopen race, we hebben het ticket nog niet binnen.” aldus Merle.

Afgelopen zaterdag was Merle Baasdam scorend ook weer belangrijk voor haar ploeg in de bekerwedstrijd tegen Jaraco LvL Genk. Het werd een zwaarbevochten 2-3 zege op het team van Kirsten Bröring en Dagmar Boom.

Na twee sets was er volkomen evenwicht in stand en punten via 25-23 en 23-25. Oostende kwam op 1-2 via 22-25 in de derde set, maar kon de wedstrijd in de vierde niet in het slot gooien. Jaraco LvL kwam met 25-18 er weer naast en in de tiebreak die volgde waren de verschillen maar minimaal. Hermes Oostende trok met 13-15 aan het langste eind. En daarmee was het ticket voor de kwartfinale binnen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.