Polder met Le Cannet koploper in Frankrijk.

VoV, 02-11-2021. 5:23 uur. In Frankrijk heeft Le Cannet zijn koppositie en de ongeslagen status (nu 18 punten uit 6 wedstrijden) via een 3-1 zege op RC Cannes behouden. De bezoekers wonnen de derde set met 21-25, de thuisploeg met Tessa Polder als topscorer (15 punten) beslisten de andere sets met 25-22, 25-18 en 25-19 voor zich.

Kirsten Knip verloor met Paris St. Cloud met 3-1 bij Chamalières. Na 25-20 en 21-25 was de thuisploeg in de derde en vierde set de bovenliggende partij en na in beide sets met 21-13 aan de big points te zijn begonnen pakten ze via 25-18 en 25-15 de 3-1 zege. Knip had van de 26 serverecepties  56% goede en 33% uitstekende passes op de serve van de tegenstander. Paris staat nu vierde met 12 punten uit 6 wedstrijden.

Lynn Blenckers verloor met St. Raphael thuis met 1-3 van Mulhouse, de nummer twee op de ranglijst. In de eerste twee sets waren de ploegen gelijkwaardig met 25-23 en 27-29. Vervolgens werd Mulhouse de bovenliggende partij. De 18-21 in de derde set werd 21-25 en in de laatste had de ploeg van Blenckers blijkbaar de energie verbruikt gezien de de 13-21, die in 17-25 eindigde. Lynn Blenckers scoorde 4 keer. St. Raphaël staat met 10 punten uit 6 wedstrijden op de zesde plaats.

Bij de mannen won Fabian Plak met Chaumont op eigen veld met 3-2 van Montpellier. Met 25-21 in de vierde set dwongen ze de tiebreak af, die ze vervolgens met 15-13 wonnen. Plak viel in de tweede set in en bleef daarna in de basis staan, hij scoorde 7 keer. Zijn ploeg staat tweede met 11 punten uit 5 wedstrijden.

Teamcaptain Gijs Jorna zag zijn ploeg Toulouse met 0-3 winnen bij Cannes, dat 15, 17 en 21 punten per set meekreeg. Jorna scoorde 9 keer. Toulouse staat achtste met 8 punten uit 5 wedstrijden.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CEV.