Dag om snel te vergeten voor Donitas D2

VoV, 09-10-2018. 6:41 uur. De geel/blauwen tegen de grOenen. Voor een aantal van ons de eerste confrontatie met de grOenen. Mentaal helemaal klaargestoomd en klaar voor de wedstrijd tegen Veracles. In de voorbereiding hadden we al twee keer tegen elkaar gespeeld en dat ging zeker niet slecht, dus we hadden er alle vertrouwen in, want kansen genoeg. Maar zoals een echte derby was de winnaar onvoorspelbaar.

De starting seven van dit weekend waren: Annemarie(libero), Lieke (pl), Iris(pl), Renee (hb), Kim (hb) Eline (sp) Anke (dia).

De eerste paar punten gingen gelijk op, maar Veracles nam de voorsprong. Ze hadden een hoge servicedruk en daar konden we niet onder weg spelen. We begonnen onnodige fouten te maken en hierdoor konden we de wedstrijd niet naar ons toetrekken. Eindstand: 20-25.

De tweede set begon hetzelfde. We konden eerst weer even meedoen, maar begonnen snel de rallypassjes te scherp te brengen, ballen in het net te slaan en servicefouten te maken. Wytske kwam halverwege de set in voor Eli en deed haar dingen goed, maar doordat we alsnog te veel fouten maakten kwamen we er niet bovenop. Rianne kwam richting het einde van de set met haar invalbeurt en maakte nog een aantal goede reddingsacties, maar ook dit bracht ons niet in de wedstrijd. Eindstand: 14-25.

De derde set kwam Eli weer terug en Rianne bleef staan. De set verliep hetzelfde als de vorige twee. Dit zorgde voor een eindstand van 18-25.

Deze set kwam Lieke erin voor Iris. De laatste set begon erg goed. De koppies stonden weer even omhoog en we lieten goede dingen zien. Helaas hielden we dit niet de hele set vol. We kwamen dichtbij, maar ook deze set was voor Veracles met 21-25.

We wilden gehakt maken van Veracles, maar hebben gehakt gemaakt van onszelf. We kunnen er veel over zeggen, maar laten we het er maar op houden dat we ons dieptepunt van dit jaar al hebben gehad. Het verdriet is ondertussen weggedronken en weggegeten (TAART), dus nu op naar volgende week!

Volgende week staat de eerste uitwedstrijd op het programma. Dit keer mogen we naar het mooie Friesland. Vc Sneek DS 3 is dan onze tegenstander, voor drie uit het team een bekende vereniging. Hopelijk zien we jullie daar!

gh @ VoV, Groetjes de Troela’s van dames 2, Jaap en Donnie. Foto Jan van den Noort.