Vizier op volleybal

 

Dames Hands-UP / VVC doen zichzelf te kort

VoV, 09-10-2018. 6:35 uur. Vrijdagavond om 17:00 uur vertrekken, twee keer in de file en maar hopen dat iedereen op tijd aanwezig is. Of te wel, de uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport 3 stond op het programma voor de dames van Hands – Up / VVC-Vught. Gelukkig vielen de files mee en lukte het iedereen om ruim op tijd aanwezig te zijn, zodat de wedstrijd gewoon om 19.15 uur kon beginnen.

En of het dan toch aan de reis of het ongewone tijdstip lag, de dames van Hands-Up/VVC-Vught kwamen de 1e set maar niet op gang. Vooral met de servicedruk van Sliedrecht D3 wisten zij zich geen raad. In no-time stond er een score van 25-15 op het bord en kwamen bij degene die de wedstrijd van het vorige seizoen, toen nog tegen VVC-Vught, hadden meegemaakt, de déjà vu gevoelens naar boven.

Maar gelukkig wist Hands-Up/VVC-Vught zich in de 2e set te herpakken. De passing verliep stukken beter. En ook lukte het om de servicedruk op te voeren. Mede daardoor ontstond er een gelijk opgaande strijd, die met het minimale verschil, 25-23, helaas toch weer in Sliedrechts voordeel werd beslist.

Wie dacht dat dit de moraal van de Brabantse dames een knauw had gegeven, had het mis. De ruggen werden gerecht. Vooral serverend waren ze een ware plaag voor de Sliedrechtse passing. En ook de aanvalsters wisten de vloer aan de overkant van het net goed te vinden. Hoewel Sliedrecht aan het einde van de set toch nog iets terug krabbelden, ging de setwinst, met 19-25, naar Hands-Up/VVC-Vught.

De 4e set leek lange tijd een kopie van de 3e set te worden. Ook nu bleek vooral de service een gevaarlijk wapen te zijn. Halverwege de set stond er dan ook een royale voorsprong voor Hands-Up/VVC-Vught op het scorebord. Helaas bleek deze voorsprong als een rode lap op de Sliedrechtse dames te werken. En mede door een goede serviceserie van hun kant, wisten ze langzaam langszij te komen. Met als resultaat dat de 20-20 score op het bord verscheen. Sliedrecht ging vanaf dat moment door met waar ze mee bezig waren en bij Hands-Up/VVC-Vught lukte er niets meer. Mede door de eigen fouten die gemaakt werden, ging set alsnog met 25-21, en daarmee de wedstrijd met 3-1, naar Sliedrecht.

Een wedstrijd dus waar er voor Hands-UP/VVC-Vught meer had in gezeten. Maar van gemaakte fouten schijnt men te leren. Zaterdagmiddag kunnen we om 16.00 uur in sporthal de Run in Berlicum tegen Volley Meerkerk 2, zien of dat inderdaad van toepassing is.

gh @ VoV, verslag van Bert Maas, Hands – Up /  VVC – Vught Dames 1. Foto Jan van den Noort.