Koude bedoeling bij Donitas D3 vs Sneek

VoV, 09-10-2018. 6:30 uur. Na een knallende eerste thuisdag, waar we het op mochten nemen tegen Donitas D2, stond er afgelopen zaterdag opnieuw een thuisdag op het programma. Deze keer was Sneek onze tegenstander. In de week voor de wedstrijd was er nog wat onrust binnen Donitas D3, de prachtige Frozen teamrugzak was namelijk verdwenen na de eerste thuisdag. Gelukkig werd de tas op tijd weer teruggevonden en was hierdoor het ijs gebroken. We konden met een gerust en ontdooid hart aan de wedstrijd beginnen. De basis bestond uit Merel, Maaike, Eline, Tessa, Merthe, Githe en libero Nikki.

De eerste set van de wedstrijd ging gedurende lange tijd gelijk op. Toch maakte Sneek net iets meer foutjes waardoor we uit konden lopen naar een kleine voorsprong van 4 punten. Deze voorsprong hadden we aan het eind van de set hard nodig, want door misschien toch een beetje zenuwen kregen we wat punten tegen. Toch lukte het ons om met lef te blijven spelen en hiermee Sneek te overklassen. De eerste set was voor ons!

Set 2. Geen idee wat er aan de kant van Sneek gebeurde, maar op de een of andere manier kwam er geen bal meer terug naar onze kant. Onze servicedruk was enorm en dit maakte dat Sneek volledig door het ijs zakte. Bij Donitas werden er bijna geen fouten gemaakt en werd elke misstap van Sneek keihard afgestraft. En dan staat het maar zo 25-9 :).

In de derde set lukte het Sneek om zich te herpakken. Ook deze set ging net als de eerste enorm gelijk op. Op het eerste punt na is het Sneek echter nooit gelukt om de voorsprong te pakken. Er is dan ook geen moment in deze set geweest dat we ons op glad ijs hebben bevonden. Aan het einde werd de set en daarmee de overwinning zakelijk binnengesleept door Sneek opnieuw volledig weg te serveren, 25-20.

Vol goede moed gingen we de vierde set in. Vorig seizoen hadden we erg veel moeite om 4-0 te winnen als we dit wel makkelijk hadden kunnen doen. Dit seizoen waren we vastbesloten om gelijk die vloek te verbreken. Maar ook Sneek weet dat elk punt aan het eind van het seizoen van grote waarde kan zijn en liet zich niet zomaar dit setje afpakken.

Al snel keken we tegen een achterstand van zeven punten aan. Maar het mooie van Disneyfilms is dat net als je denk dat het allemaal nooit meer goed gaat komen, er toch nog iets is waardoor het allemaal goed komt. En zo gebeurde het dat ijskoningin Merel met haar service de 13-18 achterstand omtoverde in een 21-18 voorsprong. Het laatste sprankje hoop van Sneek was Frozen en het was daardoor ook geen koud kunstje meer voor Maaike om de wedstrijd uit te serveren. Zo eindigde de set in 25-19 en is de eerste 4-0 overwinning van Hemingway’s Donitas dames 3 een feit.

Volgende week hebben we opnieuw een wedstrijd. Deze keer staat er een pot op het programma tegen oude bekenden. We spelen dan tegen het ‘bananenteam’, SVI uit Zwolle. Het wordt een wedstrijd die u niet wilt missen, want wie zal er dit jaar vandoor gaan met de banaan? Tot volgende week! #gaanmetdiebanaan. Decooooo pils!

gh @ VoV, verslag van Hemingway’s Donitas D3. Foto Rudy van ’t Rood.