Vizier op volleybal

 

Dag raar naar jaar 2020, welkom 2021!

VoV, 31-12-2020.  4:11 uur. Het kalenderjaar 2020 gaat vandaag ten einde. Dus is dit bij uitstek een dag om even de balans op te maken, zakelijk en privé. En even rust te nemen en niet aan verplichtingen te denken.

Voor Lycurgus en Dynamo geldt dat niet, die moeten morgen op 1 januari nog aan de bak bij de herstart van het seizoen 2020/2021. Waarom eigenlijk precies op 1 januari, had dat ook niet gewoon op zondag 3 januari gekund? Maandenlang niet kunnen functioneren als prof en dan wel op 1 januari aan de bak, een beetje onbegrijpelijk voor een buitenstaander. Wat maken die paar dagen dan nog uit? Maar “don’t shoot de messenger”, wij hebben het niet bedacht.

Vandaag is nog even tijd voor wat anders. Voor oliebollen en kniepertjes met veel slagroom, voor een glaasje champagne. Het is ook de tijd voor ‘dankjewel’, voor een schouderklopje. Tijd om trots op prestaties van een ander te zijn, en dat hoeft dan niet persé een sportieve prestatie te zijn. Iets minder ‘ik’, wat meer ’wij’ en ‘jij’. Tijd voor ‘sorry’, voor ‘alsjeblief’ of vooral voor ‘dankjewel’. Er zijn er wel heel veel in Nederland die een dankjewel heel erg hebben verdiend.

In 2020 was het na de lock down rustig in de volleybalsport. Veel uitgestelde en afgelaste wedstrijden en toernooien. Na half maart elke dag een score die ons met de neus op de harde corona feiten drukte. Weinig volleybal, zeg maar gerust volleybal met de handrem en voetrem erop. Maar zo af en toe, in vergelijking met het verleden, was er toch iets om over te berichten.

We probeerden actueel te zijn, zonder de hulp van velen in den lande hadden wij niet kunnen doen, wat we in 2020 hebben gedaan op Vizier op Volleybal. En daarvoor krijgen alle VoV correspondenten een welgemeend ‘dankjewel’. Bij deze ‘alsjeblief’, ja het was wel nodig! U hebt het zeker heel erg verdiend. Ook voor degenen die maar een kleine tip gaven of ons attendeerden op iets dat volgens hen niet helemaal klopte.

En dan waren er ook de fotografen, die ons geheel rechtenvrij hun foto’s ter beschikking stelden c.q. uit wiens databases wij konden putten voor actuele foto’s. Zonder iemand te kort willen doen, zoals de clubfotografen of het FIVB, CEV of de Nevobo, noemen we onze ‘hofleveranciers’ in willekeurige volgorde, te weten Jan van den Noort, Rudy van ’t Rood, Rudy Biekart, Hans van Dijk, John van Geenen, Tjerk Laan, Eric Visch, Ruud Montagne en Wim Simons, waarbij we videograaf Marius Verwoert, die ons menig beeldverslag ter publicatie aanleverde, niet willen vergeten.

Verder aan allen, die ons (financieel) steunden, via het vrijblijvende abonnementsgeld van 1 euro per maand, de banner of op andere wijze, een welgemeend ‘hartelijk bedankt’. Iedereen die het verdient krijgt van ons bij deze het excuus, als dat op zijn plaats is en een ‘alsjeblief’ of ‘dankjewel’ indien van toepassing. Wij willen met ‘een schone lei’ het jaar 2020 afsluiten en 2021 idem dito beginnen.

U allen wensen wij een heel goed en een gezond, voorspoedig en sportief succesvol 2021.  Wij wensen u allen een titel, welke dan ook. Moge 2021 ons allen brengen wat we ervan verwachten. Alvast een proost en toost op het nieuwe jaar, waarin we hopelijk VC Corona definitief met een prikje kunnen verslaan. En voor allen die zorg nodig hebben, dat ze ook de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Gerard Heerink, Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.