Vizier op volleybal

 

Dagboek Sanne en Marleen op Tenerife

De Nederlandse beachvolleyballers werken in deze periode hard aan hun vorm. Komend seizoen staat Olympische kwalificatie op het spel en niets wordt aan toeval overgelaten. Daarom wordt de rust en warmte van Tenerife gebruikt om met een goed gevoel het seizoen aan te vangen. Sanne keizer en Marleen van Iersel schrijven op hun eigen site (www.keizervaniersel.nl) hoe het ze vergaat. Omdat we jullie graag willen laten weten hoe het met ze gaat kunt u hieronder het artikel lezen. 

Nieuw seizoen 2011, 19 februari

Hallo iedereen!

Het is alweer februari 2011 en wij zijn op dit moment hard aan het trainen op het zonnige Canarische eiland Tenerife. Dit is weer onze eerste trainingsstage en de eerste keer dat we buiten staan, dus dat verdient een eerste dagboek verslag.

Wij zijn vanaf begin december alweer begonnen met trainen, hebben rond de kerstdagen en oud en nieuw nog wel wat vrij gehad om het met vrienden en familie te vieren maar zijn daarna gelijk weer hard door gaan trainen.

We vonden vorig jaar dat onze voorbereiding niet optimaal was door verschillende omstandigheden. Dit jaar hebben we daar extra gelet op waar we wanneer heen gingen, welke teams er zouden zijn om mee te trainen en wat voor een krachttraining we zouden doen. Kortom alles moest kloppen, want dit wordt een belangrijk jaar voor ons. Dit jaar begint de kwalificatie voor de OS, dat wil zeggen, alle punten die we vanaf nu gaan verdienen op toernooien tellen mee! We hebben al een goede basis gelegd in onze vertrouwde beachhal Lindobeach maar we zijn blij dat we nu eindelijk weer buiten staan.

Het is natuurlijk wel weer even wennen met de zon en de wind en de blauwe lucht boven je maar dit is toch wel het echte spelletje. Afgelopen week in Nederland hebben we nog een klein trainingskampje gehouden met teams uit Duitsland en Belgie. Het is altijd fijn als je tegen teams uit het buitenland kan spelen en trainen, want dan kun je een beetje kijken hoe ver je bent en wat er allemaal nog te verbeteren valt. Het ging al aardig goed voor ons gevoel en onze coach was ook tevreden. Hier op Tenerife zijn ook genoeg teams om mee te trainen (Engeland, Spanje, Noorwegen, Rusland, Zwitserland en natuurlijk Nederland)

We zijn hier nog tot volgende week vrijdag. Woensdag hebben we eem scooter gehuurd, omdat ons appartement zo’n 20 minuutjes lopen van de velden af ligt. Jullie denken nu vast, pfff…topsporters, die moeten dat toch wel kunnen! Maar als je zo’n vier keer op een dag dat stuk moet lopen (en het is ook nog heuvel op, heuvel af!) En dan nog tien dagen in het vooruitzicht hebben, nou dan is die scooter meer dan welkom. En we hebben er natuurlijk enorm veel lol om, aangezien we allebei voorover moeten leunen als we een berg op willen komen en we allebei een knalblauwe eierdophelm op ons hoofd hebben. Het ziet er erg komisch uit als wij hier samen op een scooter langs komen sjezen! Foto’s volgen nog (zie www.keizervaniersel.nl, red.)

Het hele eiland zit trouwens ook vol met benidorm bastards! Echt, de gemiddelde leeftijd ligt hier boven de 60. We hebben zelfs al in de file gestaan achter een aantal scootmobiels. En we vragen ons regelmatig af wie als eerste bij onze wedstrijd gaat streaken.

Gisteren en vandaag hebben we onze eerste wedstrijden gespeeld. Gisteren wonnen we twee wedstrijden op rij met 2-0 van respectievelijk Engeland en Rusland. Vandaag speelden we in een poule verder en wonnen alle drie de poulewedstrijden. Dat bracht ons in de halve finale tegen Marloes en Madelein (Wesselink en Meppelink, red.). Deze wonnen we nog net maar wel met goed spel. In de finale tegen Engeland was onze energie echter op en verloren we nipt van het team dat we eerder op de dag nog hadden verslagen in de poulewedstrijden. We zijn tevreden over ons huidige niveau en kunnen alleen maar positief vooruit kijken. Morgen (zondag) hebben we vrij en gaan we op onze scooter het eiland verkennen. Nou jullie lezen het al, wij vermaken ons hier wel weer. Komende week volgen meer avonturen.

Sanne en Marleen