Eredivisie Zitvolleybal: Allvo wint verrassend van Volleer

VC Allvo heeft afgelopen weekeinde een verrassende maar terechte 3-1 winst behaald tegen de nummer 2 van de competitie Volleer. De thuisploeg maakte het Volleer de hele wedstrijd lastig met een service die Volleer maar niet onder controle kreeg. De bezoekers uit Leersum kwamen hierdoor niet aan aanvallen toe en als dit al eens gebeurde strandde dit in het lange blok van Allvo. Via 25-18, 25-17 en 25-21 liet VC Allvo Volleer volkomen kansloos, alleen in de laatste set kon Volleer wat terugdoen (18-25) en nog een punt mee naar huis nemen. Voor VC Allvo was dit een belangrijke winst omdat zij daarmee in de race blijven voor plaatsing voor de play-offs.

In de tweede wedstrijd van dit weekeinde liet Mikro-Electro thuis in Roosendaal Sudosa/SC Bartje met 4-0 kansloos. Nog steeds zonder Harry Oomen nam Mikro-Electro onmiddellijk een ruime voorsprong in de eerste set die niet meer werd afgegeven (25-13). In de tweede set liet de thuisploeg de teugels wat varen en kon Sudos/SC Bartje dit keer wel goed bijblijven. Even leek het erop dat de wedstrijd kantelde maar Mikro-Electro sleepte toch de setwinst uit het vuur (26-24). Hiermee was de weerstand van de Assenaren gebroken en met 25-22 en 25-26 speelde Mikro-Electro de wedstrijd rustig uit. Ook de ploeg uit Roosendaal houdt daarmee uitzicht op de play-offs.