Vizier op volleybal

 

Danique Aardema tweede aanwinst Sudosa-Desto D1

VoV, 10-05-2022. 1:59 uur. De 23-jarige spelverdeelster Danique Aardema vertrekt na dit seizoen bij VC Sneek Dames 1 om voor de andere Eredivisieploeg in het noorden te gaan spelen. Voordat ze bij het Friese volleybalbolwerk speelde heeft ze ervaring opgedaan in o.a. Nederland, Spanje en Duitsland.

Coaches Mark Afman en Erwin Sikkema waren op zoek naar de juiste balans tussen de huidige selectie versus jonge speelsters met ervaring. Omdat ze ook een voorkeur hebben voor speelsters met een geschiedenis bij Sudosa-Desto of uit de buurt afkomstig zijn, stond Danique boven aan hun verlanglijstje:

“Danique is een spontane en bezielende speelster die met haar geestdrift de rest extra op sleeptouw kan nemen. Ze speelt snel en heeft een goed spel inzicht wat ons goud op kan leveren.”

Ze is opgeleid bij Emmen ’95 waarna ze met het ingaan van het seizoen 2017/2018 vertrok naar Spanje. Ze kwam met CV Xàtiva uit in de Superliga 2. Hierna speelde ze een seizoen met SCU Emlichheim in de Bundesliga 2. North. Sinds het seizoen 2019/2020 is één van de twee spelverdeelsters van VC Sneek. Zelf is ze blij met haar keuze voor Visser Assen/ Sudosa-Desto dames 1:

“Dit jaar belden Mark en Erwin mij en ben ik met ze in gesprek gegaan. De plannen voor de club spreken mij enorm aan en het straalt veel ambitie en gedrevenheid uit. Daarnaast heeft het team hier lang naar toe gewerkt en staan alle koppen dezelfde kant op, dat vind ik fijn. Het is een team met veel vechtlust, gedrevenheid en plezier in het spelletje. Ik zie deze stap als een leuke uitdaging om met dit team in de eredivisie te gaan spelen en om mooie resultaten te behalen!”

gh @ VoV, persbericht Visser Assen/ Sudosa-Desto via Annelien Alons. Foto VC Sneek.