Wessel Keemink via tiebreak Tsjechisch kampioen.

VoV, 10-05-2022. 1:53 uur. Oranje spelverdeler Wessel Keemink is er met Karlovarsko in geslaagd om voor de tweede keer achter elkaar kampioen van Tsjechië te worden. Via de tiebreak in de vijfde wedstrijd van de ‘best of five’ serie wist zijn ploeg met twee punten verschil Lvi Prague van Kay van Dijk te verslaan. Het was hun eerste thuiszege in deze strijd om de titel, daarvoor had Prague twee keer bij Karlovarsko gewonnen en omgekeerd.

De oneven sets waren met 25-14 en 25-17 een prooi voor de thuisploeg, Prague kon de stand twee keer gelijktrekken. Dat deden ze via 19-25 en 20-25. In de beslissende vijfde set van de vijfde wedstrijd bleef de thuisploeg deze keer met 16-14 twee puntjes aan de winnende kant van de score.

In de openingsset kon Prague een 10-5 achterstand bij 13-12 tot op één punt inlopen, de serie naar 18-12 en 24-13 forceerde de winst voor de thuisploeg. In de tweede set maakte de ploeg van Kay van Dijk van 18-17 achter een 18-24 stand bij setpoint, dat ze daarna bij 19-24 verzilverden.

In de derde set waren de series van 8-7 naar 11-8 en van 16-12 naar 19-12 beslissend voor het verschil van acht punten aan de finish. In set vier kon Karlovarsko niet doordrukken, de 10-14 en 15-20 achterstand kon nog tot 18-21 worden ingelopen, echter met 20-25 pakte Prague de tiebreak.

Spannend werd het daarin nog toen Karlovarsko een 10-4 en 12-7 voorsprong verloren zag gaan. Bij 12-11 was het verschil nog maar één puntje, bij 14-14 was er evenwicht. Met de laatste twee punten van het seizoen pakte de ploeg van Wessel Keemink vervolgens de titel.

Keemink scoorde 3 van de 74 eigen punten. Van Dijk maakte er voor Prague 16 van de 71. De opslag maakte met 8 om 5 aces het verschil in de eigen score.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Karlovarsko.