Team de Kruijf 2-1 voor, ter Horst met 2-1 achter.

VoV, 09-05-2022. 13:23 uur. In Italië werden afgelopen weekend de derde wedstrijden in de ’best of five’ series bij de dames en heren gespeeld. Bij de dames was de stand bij Conegliano vs. Monza 1-1, bij de heren ging Civitanova met 2-0 aan de leiding tegen Perugia.

Conegliano had na de thuisnederlaag uit met 2-3 gewonnen en had in de derde partij weer thuisvoordeel. Voor 5.400 toeschouwers lieten ze zich deze keer niet door het Monza van o.a. Jordan Larson en Lise van Hecke verrassen. Conegliano won met 3-0 via de setstanden 25-23, 25-12 en 25-22, waardoor het 2-1 in wedstrijden werd.

In de eerste set ging Monza bij de big points nog met 18-21 aan de leiding, Conegliano werkt de achterstand weg en finishte met 25-23. In set twee was de ploeg van de Kruijf oppermachtig en nam na 16-8 en 21-11 een 2-0 voorsprong in sets. En in de derde en laatste set liet de Kruijf en co. zich na 21-18 niet meer in de problemen brengen en pakte de derde setzege op rij.

Egonu werd met 17 punten topscorer, Plummer scoorde 14 keer en de Kruijf liet er 10 noteren. Bij Monza was van Hecke met 9 treffers het productiefst. Joanna Wolosz, spelverdeelster bij Conegliano, werd tot MVP gekozen. In de eigen score had Conegliano een 58 om 38 voordeel, voornamelijk omdat ze aanvallend veel effectiever speelden met een scoringspercentage van 43% tegen 33% bij Monza.

Morgen kan Conegliano in Monza de titel pakken.

Bij de mannen wist Perugia van Thijs ter Horst de titelstrijd in leven te houden door thuis met 3-1 van Civitanova te winnen. De ploeg van Zaytsev won de eerst set met 24-26, de vierde set verloren ze met 26-24. Daartussen pakte Perugia voor 3.800 toeschouwers duidelijke setwinsten met 25-19 en 25-18.

De eigen score kwam uit op 65 om 58, de foutenlast op 29 om 35. Met name werd er nogal stevig fout geserveerd (23 om 22), waar tegenover 9 om 4 aces stonden. Leon werd MVP, hij scoorde 21 keer. Thijs ter Horst had een invalbeurt, waarin hij niet tot scoren kwam.

Woensdag krijgt de titelstrijd een vervolg.