Dash knokt zich in Assen naar 2-3 zege

VoV, 04-02-2019. 9:20 uur. Afgelopen zaterdag mocht Dash aantreden tegen Sudosa – Desto dames 2. Na wat wijzigingen in het team in verband met blessures en een lange reis door de sneeuw leek Dash er klaar voor te zijn. Iets later dan gepland was het dan ook tijd om de wedstrijd te starten in de paars gekleurde Olympus hal in Assen.

De eerste set zat Dash er niet lekker in. Lag dit aan de kleur van de vloer? De reis naar het noorden door de sneeuw? Of toch door de jubel stemming door een jarige en een zwangerschap? Serverend werden er in ieder geval veel fouten gemaakt waar Sudosa – Desto juist druk zetten met de serve. Ondanks wissels en time-outs kreeg Dash geen vat op de tegenstander. De goede blokkering van Sudosa – Desto zorgde ervoor dat er aan Dash zijde wat ingehouden werd gespeeld. Het enthousiaste spel van het jonge team aan de andere kant maakte dat zij de set met 25-22 binnen sleepte.

De tweede set is er voor de Vordenaren een om snel te vergeten. Serverend vloog de bal aan alle kanten uit en de pass lag ook niet goed. Dit resulteerde al snel in een grote achterstand (6 – 0). Ook in de blokkering kreeg Dash geen grip op de aanval van Sudosa – Desto waardoor zij de ballen er zo in konden slaan. Dash zakte compleet weg en Sudosa – Desto won ook deze set met 25 -15.

Na het geconcentreerde en goede spel van afgelopen week wist Dash dat ze beter konden. Ondanks de 2-0 achterstand gingen de Vordenaren dan ook volle bak in de derde set. Toch werden er aan het begin van de set nog teveel persoonlijke foutjes gemaakt waardoor het tot de twaalf gelijk op ging. In de loop van de set wist Dash door een beter serve weer druk te zetten en het spel van Sudosa – Desto te ontregelen. Er werd aan beide kanten gevochten voor elk punt en er werden leuke rally’s gespeeld. De beslissing kwam toch echt toen het blok goed gezet werd en er 4 ballen op rij werden afgeblokkeerd! Dash wist met vechtvolleybal de set met 21-25 binnen te slepen.

Één punt was binnen en Dash was gebrand om er meer mee te nemen naar Vorden. Zo werd er met dezelfde vechtlust begonnen aan set 4. De servicedruk was eindelijk beter waardoor de druk meer bij Sudosa – Desto lag. Al hoewel het spel geen moment echt goed was aan Dash zijde werd er wel weer door beide partijen gevochten voor elk punt (15 -15). Uiteindelijk zorgde het fanatisme bij Sudosa -Desto voor een gele kaart, maar Dash hield het hoofd koel en wist een voorsprong op te bouwen. Uiteindelijk werd deze set gewonnen met 22-25.

Na de tweede set hadden de speelsters van Dash niet verwacht er nog een vijfde set uit te slepen. De meegereisde supporters daarentegen wel, deze steun hebben we hard nodig gehad. Voornamelijk tijdens de eerste 5e set van het seizoen voor het team uit Vorden. Dash wist goed uit de startblokken te komen en de aanval ging weer vol power. Tijdens de kant wissel stond het dan ook 3 – 8 voor het uitspelende Dash.

Met joelende teams aan de zijkant die Sudosa – Desto ondersteunde liet Dash Sudosa – Desto toch nog dichtbij komen. Uiteindelijk na een hele lange rally kon er feest gevierd worden bij het team en de supporters van Dash nadat er gescoord wist te worden via de blokkering. Drie punten konden er mee terug worden genomen naar Vorden. Achteraf is er toch tevredenheid bij Dash met de 2-3 winst, geen top wedstrijd maar wel een beloning voor de werklust.

Volgende week, 9 februari a.s., staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Om 18:00 begint de wedstrijd tegen VC Zwolle D3 in ’t Jebbink te Vorden. Zwolle staat op dit moment eerste op de ranglijst en Dash tweede met een wedstrijd minder. Dit beloofd dus een spannende pot te worden, komt dat zien!

gh @ VoV, verslag van Kelly Gotink, Dash Vorden dames 1.