Kalinko geeft goed setbegin geen vervolg

VoV, 04-02-2019. 9:25 uur. In februari staan er voor Kalinko Dames 1 drie lastige wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd die er gepland stond was op 2 februari waar we te gast waren bij Spaarnestad. De thuiswedstrijd was eigenlijk vrij kansloos verloren, dus hoopte we vandaag een beter spel te laten zien. In tegenstelling tot die vorige wedstrijd waren Lana en Angie er weer bij!

Vooraf de wedstrijd kregen we via de wedstrijd flyer een paar sportieve persoonlijk tips hoe we aan de wedstrijd moesten gaan beginnen en ons moesten gedragen, waarin vrij negatief werd uitgehaald naar de thuiswedstrijd. In ieder geval zijn alle tips opgevolgd!

Door de blessures van Manijn en Cristal, konden we deze wedstrijd beschikken over Amber en Sanne Buis uit dames 2. De basis werd gestart met Lisan op de spelverdeling, Lana en Quincy op het midden, Angie en Iris op buiten, Amy op dia en Sanne van Rijn als libero.

In de eerste set gingen beide teams gelijk op, Kalinko scoorde een paar mooie punten via de buitenkanten, en kwamen op een 8-12 voorsprong. Spaarnestad nam een time-out en daarna ging het mis bij Kalinko. De pass werd niet gebracht waardoor Lisan weinig opties had, zodra er een mooie pass was, maakten we het punt niet af. Suzanne kwam erin voor Iris, en Kirsten voor haar strakke service, helaas werd de set alsnog verloren met duidelijke cijfers 25-15

In de tweede set bleef Suzanne staan voor Iris. De punten van Spaarnestad maakte we te veel zelf, na een mooie ace werd er bijvoorbeeld fout geserveerd. Aan het eind van de set was er eindelijk vechtlust te zien bij Kalinko, en kwamen we zelfs op setpoint 23-24. Helaas konden we het niet doorzetten en werd de set verloren met 26-24.

De 3e set werd goed gestart wat resulteerde is een 3-7 voorsprong.  Series voor werden afgewisseld met lange series tegen waardoor we uiteindelijk tegen een grote achterstand aan keken. Kirsten kwam erin voor de service en Iris kwamen het veld in voor Suzanne maar het was eigenlijk al te laat.

De wedstrijd was verloren, en we probeerde elkaar op te peppen om de laatste set vrij uit te gaan spelen aangezien we toch niks meer te verliezen hadden. Sanne Buis kwam erin voor Quincy en Kirsten voor Amy. De start was goed, waardoor we op een ruime voorsprong kwamen, helaas werd het vervolgens weer weggegeven. Na nog wat wissels probeerde we nog iets te geven maar het was niet goed genoeg.

Aan het einde van de wedstrijd heerste vooral teleurstelling, er had wellicht meer ingezeten maar er was te veel chaos. In het begin van de sets kwamen we goed mee en vaak op voorsprong maar het ging elke set mis op het einde van de set. Dat betekent dus genoeg leerpunten voor aankomende week!

Volgende week spelen we thuis om 16:30 tegen de nummer 2 van de competitie, Thor. Alle support is welkom, en we willen daar de Kalinko vechtmentaliteit weer gaan laten zien

gh @ VoV, verslag van Amy Christoffels, Kalinko Dames 1. Foto Jan van den Noort.