Dash nipt onderuit in eigen huis

VoV, 04-11-2019. 5:52 uur. Op zaterdag 2 november speelden de Vordense dames sinds lange tijd weer in eigen zaal. De voorgaande weken wisten zij een moeilijk programma af te werken, met daarin de top van de eerste divisie. Dash dames 1 was dan ook gebrand om in eigen huis punten binnen te gaan slepen.

De 1e set had Dash een vliegende start. Door veel service druk en variërend spel wist Dash dames 1 Weghorst Makelaardij WVC Volley uit Wierden onder druk te zetten. Door slim aanvallend spel aan Vordense zijde, kon Dash redelijk gemakkelijk de punten binnen halen. Dit resulteerde dan ook in een snelle voorsprong die Dash niet meer uit handen gaf. De set ging dan ook met 25-14 naar Vorden.

In de 2e set kwam Dash al snel op een grote achterstand, het geloof bij de Vordense dames was even weg. Toch wist Dash zich mentaal te herpakken. Het werd een spannende slot fase, over en weer werden er ballen van de grond gehaald en werd er hard gewerkt. Helaas trok Dash nipt aan het kortste eind 26-28.

Ook de 3e set hadden de dames uit Vorden moeite om constant niveau te laten zien. Door goed blokkerend spel aan Wierdense zijde, wist Dash nog moeilijk tot scoren te komen. De Vordense dames vochten voor wat ze waard waren, door een vroege achterstand in de set, wist Dash zich toch nog goed terug te vechten in de slotfase van de set. Het gevecht werd helaas met 22-25 verloren.

In de 4e set was Dash dames 1 vastberaden om het gevecht voort te zetten. Het Vordense publiek werd verwend met lange rally’s en fanatiek spel aan beide kanten. Helaas wist Dash niet erg constant spel te laten zien, waardoor het in de slotfase weer tot een spannende strijd kwam. Toch wist Dash verdiend de stand met 25-23 tot een 2-2 setstand gelijk te trekken. Op naar een beslissende 5e set.

Aan het begin van de 5e set leek het geloof bij de Vordense dames verdwenen te zijn. Aanvallend kwamen zij niet tot scoren, waardoor Wierden gemakkelijk op grote voorsprong kon komen. Helaas wist Dash het tij niet meer te keren. Dit resulteerde in een 8-15 overwinning voor WVC Volley. Door een sterk geleverde strijd waren er toch twee punten in Vorden gebleven.

Zaterdag 9 november zal Dash dames 1 afreizen naar het Overijsselse Rossum. Rosstars dames 1 staat momenteel op de 9e plek in de competitie. Hopelijk weet Dash dames 1 weer net zo’n strijd te leveren als dat zij tegen Wierden heeft gedaan. Zien wij jullie om 18:00 uur in Rossum? Wij hopen van wel.

gh @ VoV, verslag en foto van / via Dash Dames 1.