Volley Tilburg D1 redt het niet tegen VCN2

VoV, 04-11-2019. 5:57 uur. Na een bewogen periode van drie weken geen wedstrijden spelen en een wisseling aan het stuur van ons team, mochten we dan eindelijk weer aantreden voor onze vierde pot van het seizoen! Om 17:00 uur klonk het eerste fluitsignaal in Capelle aan den IJssel.

Met ons nieuwe coachingsduo Dirk en Dennis langs de lijnen, startten we vol energie en enthousiasme aan de eerste set met Aukje op spelverdeling, Anneloes dia, Kim en Paulus passer loper, Finke en Lotte op mid en Floor als onze stofzuiger.

Vanaf punt één werd service druk gezet, onze pass kwam mooi aan in Auks handjes en op die manier konden we aanvallend druk zetten. VCN knokte hard in de verdediging waardoor we leuke rally’s opbouwden. Onze voorsprong van 17-12 werd weggewerkt met een goede service serie aan de kant van VCN waardoor we bij 19-19 weer gelijk kwamen. Hierdoor werden we onzekerder in onze acties. Aan het einde van de set probeerden we nog met een dubbele wissel met Loni en Maartje de boel om te keren maar helaas trokken we nét aan het kortste eind: 25-23 voor VCN.

Ondanks dit setverlies gaf het niveau van set 1 genoeg motivatie om vol nieuwe moed aan set 2 te beginnen. Echter startten we deze set al direct met een flinke achterstand door de hoge servicedruk van VCN. Daarnaast wisten wij te weinig druk te zetten in onze eigen service waardoor we onder druk van de tegenstander niet aan ons eigen spel toe kwamen en dit resulteerde dan ook in een 25-16 verlies.

Ook in set 3 hadden we hier last van, we speelden onzeker en hadden moeite om de ‘f*#k it, we gaan gewoon volleyballen en zien wel waar het schip strand’ mentaliteit te vinden. VCN speelde een solide wedstrijd en bleef gas geven: 25-12 voor VCN en een voorsprong van 3-0 in sets.

De opdracht voor set 4 was duidelijk: lef tonen en ‘schijt hebben’. Volle bak gas geven, durven te spelen en alle punten over de top vieren. Dat doel leek beter te werken, ondanks dat het niveau van deze set niet vergelijkbaar was met set 1. Met onze Loni die lekker in de wedstrijd zat en Paulus die een paar keer binnen de lijnen gebracht werd voor haar sterke service, wisten we toch onze punten te pakken. Daarnaast liep de tank bij VCN ook langzaamaan leeg. Tot het einde toe een spannende set maar dit keer trokken wij aan het langste eind: 24-26.

Een 3-1 verlies in Capelle aan den IJssel. Ondanks een sterke eerste set en een overall goede mindset, was het niveau onvoldoende om het VCN II echt moeilijk te maken. Tijd voor een nieuwe week hard trainen en dan gaan we ons klaarstomen voor de volgende wedstrijd, op 9 november spelen we thuis om 19:00 uur tegen VC Velden. Hopelijk zien we jullie daar!

gh @ VoV, verslag en foto van / via Volley Tilburg Dames 1.