Dash nog steeds ongeslagen in Vorden

VoV, 20-11-2022. 19:26 uur. Nadat er vorige week een duidelijke stijgende lijn zat in het spel van de Vordenaren buiten het achtkastelendorp keken ze alweer uit naar 19 november. Dit was weer een zaterdag waar ze in eigen hal mochten strijden. Dynamo dames 2 uit Apeldoorn was dit keer te gast. Hoe het kan blijft onduidelijk, maar tot nu toe wisten de meiden de thuiswedstrijden te winnen.

Daartegenover staat wel dat er nog geen enkele uitwedstrijd gewonnen werd. Dynamo Apeldoorn dames 2 was een tegenstander die nog bekend was van vorig seizoen. Wel is er nogal wat veranderd bij deze tegenstander, dus toen ze eenmaal in Vorden aankwamen was er nog maar weinig herkenning.

In de eerste set was dan ook de opdracht om gewoon te starten vanuit onze basis opdrachten. Iedereen had er zin in en de hal liep langzaam vol. Wel moesten de meiden nog even warmdraaien, want er werd twijfelachtig gestart. De servicedruk van Dynamo was er gelijk vanaf het eerste punt, waardoor er gedurende de eerste helft tegen een achterstand aangekeken werd. Dash kreeg gedurende de set steeds meer grip in de servicepass en wist zelf de servicedruk op te voeren. Daarom werd deze set alsnog met overmacht gewonnen, 25-16.

Met een lekker gevoel konden ze door naar de tweede set, want de welbekende dip was deze set uit gebleven. Maar de energie en vechtlust die in de eerste set was ontstaan was ver te zoeken. Op een gegeven moment stond er een achterstand van 3-13 op het scorebord. Ook hier wist Dash toch weer meer grip op de tegenstander te krijgen en met 18-18 was het weer gelijk. Ze kwamen zelfs 19-18 voor, maar meerdere individuele fouten op een rij zorgden ervoor dat de set alsnog verloren ging met 20-25.

Gelukkig hadden ze zich wel weer in de wedstrijd geknokt en zowel de derde als vierde set werd er met een goede servicepass en servicedruk een voorsprong opgebouwd. In de derde set maakten ze het zelf nog even spannend, de welbekende dip. En Dynamo wist tot 23-23 terug te komen, dit keer lukte het wel om op het juiste moment de juiste dingen te doen. De tegenstander produceerde een fout serve, waarop Lot een ace afdrukte. Opluchting en euforie, door naar set 4. Hier kwamen de Vordenaren eigenlijk niet meer in gevaar. Beide passer lopers van 1.68 meter wisten nog een kill-block te noteren. Het was een gelijk opgaande wedstrijd met aan beide kanten vechtlust, het publiek werd getrakteerd op een mooie wedstrijd. En nog mooier, de vier punten bleven weer in Vorden.

Gaat het dan volgende week eindelijk een keer gebeuren? Gaan de dames een uitzege boeken? Dit keer is de wedstrijd redelijk dichtbij, namelijk in Apeldoorn tegen Alterno Dames 2.

gh @ VoV, verslag van en foto via Mandy Bolink, Dash Dames 1.