Vizier op volleybal

 

Werklust levert Volley Tilburg D1 geen punten op

VoV, 22-11-2022. 19:22 uur. Het gevoel was na afloop dubbel. Volley Tilburg Dames1 had geen punten overgehouden aan het treffen met US. “Maar we hebben het goed gedaan”, zei coach Dennis Gelissen achteraf. Hij was trots op zijn ploeg.

Gelissen was het duel in de Tilburgse sporthal T-Kwadraat ingegaan met de gedachte dat US hoe dan ook een maatje te groot zou zijn. En dus maakte hij van de gelegenheid gebruik om deze keer niet zijn vaste basis te laten beginnen, maar speelsters die in het team zitten om vooral te leren en ervaring op te doen zoveel mogelijk speelminuten te geven.

En natuurlijk leverde dat gefronste wenkbrauwen op. Maar het was goed om te zien dat de werklust van de speelsters binnen de lijnen enorm was. En dat te zien was dat US in ieder geval drie sets tot het gaatje moest gaan om winnend terug naar Amsterdam te kunnen keren.

Want ga maar na, de setstanden van 26-28, 29-27 en 22-25 spreken boekdelen.

En met een 2-1 achterstand begon Tilburg aan de vierde set in de overtuiging dat het voor de vijfde keer dit seizoen wel een vijfsetter zou worden. Echter hadden die drie sets veel energie gekost. Te veel.

Zichtbaar werd dat in de vierde set de koek op was, de batterij leeg en dat de nachtkaars langzaam maar zeker uitging. US was uiteindelijk simpelweg een maatje te groot: 15-25.

Had er meer in gezeten? Misschien. Maar speelsters ervaring op laten doen betaalt zich in de toekomst uit, is de gedachte.

Komende zaterdag misschien wel, als Volley Tilburg Dames1 als nummer acht van de ranglijst, op bezoek gaat naar Haarlem om het daar op te nemen tegen Spaarnestad, de nummer 10 van de Topdivisie B.

gh @ VoV, verslag via PR Volley Tilburg D1. Archieffoto.