Volley Tilburg H1 blijft in spoor Sliedrecht Sport

VoV, 20-11-2022. 19:20 uur. Zaterdag speelde Volley Tilburg heren1 de Brabantse derby tegen Donki Sjot uit Den Dungen. Heren 1 verloor een setje (25-20, 25-18, 22-25 en 25-10) maar blijft zonder puntverlies op de tweede plaats achter Sliedrecht Sport, dat ook nog zonder puntverlies is maar een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Coach Martijn Musters: “We begonnen oké aan de wedstrijd en er leek geen vuiltje aan de lucht. Donki Sjot bleef wel in de buurt in set 1, maar in de slotfase wonnen we die set nog ruim. In set 2 namen we sneller een grote voorsprong, maar in de 3de set stokte het een beetje en ging de foutenlast omhoog. Die set ging dan ook terecht naar Donki Sjot. Maar in de vierde set waren we weer bij de les en gaven we de mannen uit Den Dungen geen enkele kans op een stunt.

Ik was vandaag zeer te spreken over Tom Chermin, die aanvallend uitstekend op dreef was en over de beide Timmen (Swaan en van den Berg) op mid, die veel bloks pakten. Maar ook onze jonkies Thomas Jansen (libero) en Mathieu Winters (spelverdeler die in set 2 Rogier Raemaekers verving maar in set 3 helaas geblesseerd moest afhaken) deden het prima.”

Martijn en assistent Erik Kwantes begonnen met Rogier Raemaekers (sv), Niels van Son en Tom Chermin (pl), Tim van den Berg en Tim Swaan (mid), Joeri Polman (dia) en Thomas Jansen als libero.

De eerste set ging aanvankelijk gelijk op, maar vanaf 11-10 sloeg heren 1 een gaatje naar 16-12. Donki Sjot kon door enkele slordigheden nog terugkomen tot 17-17, maar in de slotfase drukte heren 1 door. Na een uitstekende verdedigende actie van Thomas kon Rogier Tim Swaan aanspelen die het laatste punt scoorde (25-20).

Set 2 werd begonnen met dezelfde basis. Tom scoorde er lustig op los en heren 1 kwam 16-12 voor. Met Mathieu in de ploeg voor Rogier werd die voorsprong vastgehouden en sloeg Tom het laatste punt binnen (25-18).

Set 3 bleef Mathieu de spelverdeler. Heren 1 kwam nog wel met 12-9 voor, maar langzaam maar zeker ging Donki Sjot, met de aanvallend sterk spelende Axel van Baars (pl) erop en erover. Rorik Vesters kwam nog even in het veld en Mathieu moest op 15-18 geblesseerd afhaken. Rogier kwam terug in het veld maar het tij kon niet meer gekeerd worden (22-25).

Set 4 nam heren 1 direct een voorsprong door een goede servicebeurt van Rogier. Die voorsprong werd gestaag uitgebouwd, met name door een goed sluitende blokkering. Donki Sjot kwam niet verder dan tien punten.

Komende week reist heren 1 naar Rijswijk om het op te nemen tegen Inter Rijswijk. Daarna is het december T Kwadraat-maand: 3 december tegen Spaarnestad, 8 december wordt ingehaald tegen VCV, 10 december komt Compaen op bezoek en 17 december Zaanstad. Het volleybaljaar 2022 sluit heren 1 af op 20 december als thuis voor de beker wordt gespeeld tegen eredivisionist VCN.

gh @ VoV. Verslag van en foto via Leon de Leijer. Foto (Norbert Jansen): Tom Chermin was ook passend op dreef . Vlnr Tim Swaan (11), Joeri Polman, Thomas Jansen en Tom.