Dash pakt volle buit in eigen huis

VoV, 27-01-2020. 5:14 uur. Zaterdag 25 januari was het weer tijd voor een thuiswedstrijd. Dash dames 1 mocht aantreden tegen Set-Up ’65 dames 2 uit Ootmarsum. De vorige ontmoeting werd met een hoop geluk en scheidsrechterlijke dwalingen 3-2 gewonnen door Set-Up. Na een goede voorbereiding afgelopen week, waren we gebrand om dit keer meer punten in eigen zak te houden.

Er werd sterk begonnen aan de eerste set. Als team vochten we voor alle punten en er werd een hoop verdedigend werk verricht. Blokkerend stond het vandaag als een huis, ook de kleinere speelsters uit ons team wisten hun kill-blocks mee te pakken. Mede door de goede blokkering en verdediging werd de eerste set binnen gehaald met 25-17.

Vol vertrouwen door de winst van de eerste set begonnen we aan de tweede set. Deze set ging de gehele set gelijk op. Goede services werden afgewisseld met wat persoonlijke fouten. We bleven hard werken, Set-Up had moeite met directe punten te scoren. Het grote verschil met de eerste seizoenshelft was dat we het hoofd koel hielden, ondanks de achterstand aan het eind van de set wisten we beslissende punten met lef en tactische balletjes te scoren. Mede hierdoor zaten we aan het eind van de set aan de goede kant van de score, 27-25.

Er stond een 2-0 voorsprong op het scorebord voor Dash, voor de derde keer dit seizoen. Maar voor een winst in deze wedstrijd moest de derde set nog gewonnen worden. De derde set was een kopie van de eerste set. De hele set waren we messcherp en met goede service series kon de voorsprong verder uitgebouwd worden. Vol enthousiasme werd deze set binnen gehaald met 25-16.

Als we het bonuspunt van deze wedstrijd wilden pakken, moest ook de laatste set gewonnen worden. Deze set begonnen we niet helemaal scherp, er werden wat persoonlijke fouten gemaakt en het spel werd wat voorspelbaarder en angstig. Al snel stonden we op een achterstand van een punt of vijf. Door het enthousiasme van de vorige drie sets te blijven gebruiken en vanuit onze eigen kracht te spelen, kwamen we telkens weer wat dichterbij. Aan het eind van de set floot de scheidsrechter een opmerkelijke bal af. Jade Veenstra ging verhaal halen, maar hij wilde geen uitleg geven en gaf haar direct een gele kaart, de eerste van het seizoen! Hier haalden we als team de energie uit om de spannende slotfase winnend af te sluiten met 27-25. De tweede volle buit dit seizoen!

Zaterdag 1 februari spelen we wederom in Sporthal ‘t Jebbink. We spelen tegen de koploper, Veracles dames 1 uit Groningen. De vorige ontmoeting was een 4-0 overwinning voor de koploper. Maar we proberen het goede gevoel vast te houden en hopen dat we dit spel kunnen doorzetten. We kunnen jullie support hard gebruiken, om 18:00 uur klinkt het eerste fluitsignaal.

gh @ VoV. Verslag Dash Dames 1 van / via Debbie van den Vlekkert.