Volley Tilburg D1 startte pas in 2e set

VoV, 27-01-2020. 5:18 uur. Na vorige week in Haps het nieuwe jaar al lekker in te hebben geluid met een 4-0 overwinning, waren we deze week natuurlijk weer extra gebrand om deze lijn door te zetten. Voor deze week stond dan ook een tegenstander op het programma die we een paar weken terug ook al gezien hadden, met positief eindresultaat: 3-1. De analyse op de dames van Stravoc zat dus nog vers in het geheugen! Met een gezonde maaltijd van onze coaches D&D achter de kiezen, klonk om 19:05 uur het fluitsignaal in het T-kwadraat: we gaan beginnen!

De starting six: Paula, Femke, Aukje, Loni, Lotte, Finke en Floor. Deze set kenmerkte zich eigenlijk heel simpel: Stravoc start gelijk volle bak, was scherp in de verdediging en wist ons met veel tipballetjes aan het wankelen te brengen. Bij ons moest er nog een knop van ‘start’ omgezet worden; iedereen was laat in reageren, stond niet klaar en er vielen ballen zonder dat er een handje bij zat.

Aanvallend was het nog niet scherp, de verdediging van Stravoc werd niet uitgedaagd. Ondanks dat we elkaar hierop aanspraken en wisten dat dit wel degelijk moest veranderen, kregen we dit toch niet omgedraaid. Kim werd nog gewisseld voor Paula en Maartje van Aukje, maar dit mocht niet baten: 21-25, 0-1 voor Stravoc.

In set 2 bleef Kim staan samen met Paula en Maartje voor Aukje. Nu startten we een stuk scherper en met gelijk een voorsprong. Dit zat ‘m met name in onze betere service druk en het feit dat we de tactische ballen van Stravoc beter gingen verdedigen. Vooral Floor zat hier fanatiek goed bij, waardoor we met meer vertrouwen gingen spelen tegen de tegenstander in plaats van tegen onszelf. Echter bleef Stravoc scherp en ging voor elke bal, waardoor we tot het einde toe de set niet cadeau kregen, maar hij was met 25-21 toch mooi voor ons.

Dit zetten we door naar set 3, waar we ook in deze set gelijk met voorsprong begonnen. Het leek steeds makkelijker te gaan, waarbij we naar het einde toe ruim voorstonden. Echter sloeg daar toch weer een bekende ‘dip’ in, waar we zowel passend als aanvallend lastig uit kwamen. Uiteindelijk hielden we onze koppies koel en met een aanvallende bal van Kim pakten we ook die belangrijke set 3!

In de laatste set was het op bij Stravoc. Daar waar wij onze foutenlast laag hielden, was het bij Stravoc een foutenfestijn. Famous kwam in deze set nog in actie voor Paula, waarbij ze nog een paar mooie ballen scoorden, en voor we het wisten stond het 25-13 op het scorebord, met een 3-1 winst! Ondanks dat we met een valse start begonnen, zijn we blij met deze 4 punten. Het is nu een kwestie van lering trekken uit de 1e set, hier hard op trainen en het niveau van de rest van de wedstrijd doortrekken.

Dit gaan we dan ook meenemen naar onze volgende wedstrijd, in en tegen Zaanstad D1. Voor de trouwe supporters die zin hebben om mee te reizen, tot dan!

gh @ VoV, verslag en foto door / via Maartje van Gestel, Volley Tilburg Dames 1.