Dash sluit eerste seizoenshelft in stijl af

VoV, 16-12-2019. 5:33 uur. Afgelopen zaterdag stond de laatste verre uitwedstrijd op het programma voor het eerste team van Dash. Weer heel wat anders dan vorig jaar, waar het elke uitwedstrijd een eind rijden was. Na de promotie heeft Dash het nog wel moeilijk, maar vorige week is er eindelijk een wedstrijd gewonnen. Dit smaakt naar meer, dus uit bij het reserveteam van eredivisionist VC Sneek moest het gaan gebeuren.

De eerste set startte iets onwennig, maar al snel was het een gelijk opgaande strijd. Het spel was nog niet altijd even mooi, maar men kon tevreden zijn over de vechtlust. Een goede serveserie van de tegenstander bracht de Vordenaren op een achterstand, maar met een net zo goede serve kwamen ze ook weer op gelijke hoogte. In de bigpoints was het helaas de scheids die weer een beslissende onterechte beslissing maakte, waardoor er weer met 2 punten verschil aan het kortste eind werd getrokken.

De tweede set had Dash het lastig, ze waren de domper nog niet te boven van de vorige set. Hierdoor werd er met een matige pass en servedruk al snel tegen een flinke achterstand aangekeken. Terug knokken was het devies en weer terugkomen in de wedstrijd. De set was al wel gespeeld, maar ze kregen steeds meer vat op de sterke midaanval van de Friezen. Met name Anouk Nijbroek speelde hier een belangrijke rol in.

Ondanks de 2-0 achterstand bleef het spelplezier zichtbaar bij de rood-zwarten. Dit keer startend met een uitstekende serveserie werd er direct een voorsprong opgebouwd. De servicepass lag beter en er kon goed verdeeld worden, langzaam werd de voorsprong dan ook uitgebreid. In de rallypass werd veel verdedigd en de blokkering begint dit seizoen ook steeds beter te presteren. In de eindfase kwam Sneek nog een klein stukje terug, maar een spannend slot zat er niet meer in. Overtuigende setwinst voor de nummer laatst van de ranglijst.

Deze setwinst smaakte naar meer, er zat ook meer in. Maar helaas niet in de vierde set, er volgde een flinke dip. Moeite met de servicedruk van de tegenstander, maar met name de eigen servicedruk ontbrak. Ook werd er aanvallend te weinig gescoord en had Sneek de blokkering goed staan. Vandaag zat er niet meer in dan een 3-1 verlies.

Nadat er vorig jaar door middel van een tweede plaats promotie is afgedwongen, heeft het eerste team van Dash het zwaar dit seizoen. Het is hard werken en punten sprokkelen, maar uit het spel blijven positieve punten te halen. Halverwege het seizoen staat de teller op één winstpartij en gaan ze als rode lantaarndrager de winterstop in. Maar dan te bedenken dat er al tien sets met maar twee punten verschil verloren zijn gegaan, is de hoop nog lang niet opgegeven. Fijne feestdagen en tot volgend jaar!

gh @ VoV, verslag van / via Mandy Nijbroek, Dash Dames 1.