WVC Volley D1 sluit 2019 met verlies af

VoV, 16-12-2019. 5:30 uur. Afgelopen zaterdag speelden de dames uit Wierden een wedstrijd tegen wederom een goede bekende, Dynamo Tubbergen dames 1. Deze twee teams troffen elkaar dit seizoen ook al eerder in de bekercompetitie. Destijds ging de overwinning naar Wierden, maar de twee teams staan dicht bij elkaar in de competitie, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Dat de teams aan elkaar gewaagd waren, werd ook meteen duidelijk in de 1e set. Beide leverden servedruk, verdedigden veel en scoorden mooie punten. Ook op het scorebord was te zien dat het lange tijd gelijk op ging. Toch wist Dynamo Tubbergen de set naar zich toe trekken met een minimaal verschil (26-24).

Het verloop van de tweede set zag er toch anders uit. De dames uit Wierden maakten veel eigen fouten en scoorden weinig. Dynamo daarentegen maakte weinig eigen fouten en verdedigde erg sterk. De dames uit Tubbergen namen het initiatief en wonnen de tweede set met overtuigende cijfers (25-17).

WVC Volley dames 1 moest het setverlies even verwerken, maar begon sterk in de derde set. De dames uit Wierden herpakten zich en dit resulteerde in goed, degelijk volleybal. Deze set ging tot de twintig punten weer gelijk op, maar ook nu wist Dynamo de set te winnen (25-21).

Dynamo Tubbergen stond met 3-0 voor en dat er sowieso vier punten in Tubbergen zouden blijven was een gegeven, maar de dames uit Wierden wilden graag nog één punt meenemen naar Wierden en WVC Volley begon dan ook vol goede moed aan de 4e en laatste set. Echter, ook in deze set maakte het team van trainer Frank van den Noort veel fouten en speelde slordig volleybal. De 4e set ging met 25-20 ook naar het team uit Tubbergen.

WVC Volley dames 1 sluit het kalenderjaar 2019 dus af met een 4-0 nederlaag, maar zal in januari 2020 weer met frisse moed aan de tweede helft van dit volleybalseizoen beginnen. Het team uit Wierden speelt op zaterdag 11 januari 2020 om 15.00 uur tegen VC Sneek dames 2. Voor nu wenst WVC Volley dames 1 u prettige feestdagen en een sportief 2020 toe!

gh @ VoV, verslag WVC Volley Dames 1. Foto Rob Nijhuis Fotografie.