Dash Vorden verslaat ook Sudosa

VoV, 11-12-2017. 15:51 uur.  Het was zaterdag even de vraag of de wedstrijd in Vorden tussen Dash en Sudosa doorgang kon vinden gezien de weersomstandigheden en de afgegeven code geel voor gladheid van het KNMI. Maar de dames uit Assen toonden moed en trotseerden het winterse weer.

De Vordense dames leken aan het begin van de wedstrijd niet helemaal goed opgestart, wat binnen de kortste keren keken ze tegen een achterstand van zeven punten aan. Maar na een vroege time out van trainer/coach Tjarko Muis leek de scherpte gelukkig terug gekeerd. Onder aanvoering van de dwingende service van Debbie van den Vlekkert werd Sudosa vakkundig onder druk gezet. Blokkerend en verdedigend had Dash het keurig voor elkaar en ondanks de valse start werd de set met 25-21 gewonnen door de dames uit Vorden.

De tweede set toonde Dash aan de juiste weg ingeslagen te zijn en opnieuw werd Sudosa onder druk gezet. Op 21-15 voor Dash bleek echter het digitale wedstrijdformulier te zijn vastgelopen en kwam de dienstdoende tweede scheidsrechter tot de wonderbaarlijke en geheel foutieve beslissing om Dash een punt af te nemen en Sudosa te belonen met een gratis punt. Ondanks alle commotie die ontstond door deze rare scheidsrechterlijke dwaling wist Dash toch gewoon door te drukken en de set met 25-18 binnen te slepen.

De derde set leek de onrust toch zijn tol te eisen. De druk ging eraf en het talentvolle Sudosa kon naar hartenlust gaan volleyballen. Zoals het hele seizoen al, gaf Dash niet op bleef strijden. Ook de ingebrachte wissels deden hun best. Het lukte de Vordense dames helaas niet om het tij in set drie op tijd te keren en moest de set met 16-25 aan de gasten laten.

De vierde set startte Dash weer fris en ging verder waar het set 1 en 2 mee begonnen was. De druk werd weer opgevoerd en met solide en gestructureerd spel werd een voorsprong gepakt en niet meer uit handen gegeven. Op 24-19 was het Gerdien Beunk die met een hard geslagen eerste tempo bal het lot van Sudosa verzegelde.

Door deze 3-1 overwinning heeft Dash vier punten kunnen bijschrijven op de ranglijst en bezet daarmee een keurige derde plek. Dash heeft evenveel punten als de nummer twee en slechts één punt achterstand op de koploper, maar deze teams hebben wel een wedstrijd minder gespeeld dan de dames uit Vorden.

Voor zaterdag aanstaande staat de topper tegen de nummer twee op het programma. Dash gaat op bezoek bij Dynamo uit Tubbergen en zal er alles aan proberen te doen om punten mee te kunnen nemen naar Vorden. De wedstrijd in de Verdegaalhal in Tubbergen begint zaterdag om 16:30 uur.