WSV D1 pakt eerste volle buit vs koploper

VoV, 11-12-2017. 15:55 uur.  De dames van WSV uit Warnsveld hebben hun eerste 4-0 winst te pakken. Dat dit uitgerekend tegen Dynamo Tubbergen, de trotse koploper in 1AD, zou gebeuren was vooraf niet verwacht. Dynamo had tot afgelopen zaterdag een mooie constante reeks neergezet en WSV liet vorige week al tegen Sudosa Assen zien op de goede weg te zijn. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden, maar de 4-0 luxe werd niet direct ingecalculeerd, ook niet door de Nevobo prognose.

Gezien de setstanden lijkt een 4-0 ook ietwat geflatteerd, gezien de setstanden in set 2 en 3, 26-24 en 30-28. De andere twee sets werden wel heel overtuigend gewonnen 1e set 25-20 en 4e set 25-17.

WSV was op alle fronten sterker.  Met name blok – verdediging “stond” erg sterk en de coachbaarheid van het team was hoog. Het team was daarom in staat om aanpassingen in het spel, noodzakelijk door de veranderende tactieken van Dynamo, gemakkelijk toe te passen.

De eerste set begon WSV nog wat twijfelend, maar pakte de draad bij 10-10 goed op. Dynamo werd op het midden onder druk gezet waardoor de buitenspeelsters gemakkelijker tot scoren kwamen, zeker ook vanachter de driemeter lijn. Een 25-20 was het resultaat. Set 2 ging gelijk op, met een aantal serve missers van beide kanten. WSV speelde de rally’s beter uit en waren in staat om deze ook aan te gaan. De verdediging stond immers als een huis. Met 26-24 als resultaat.

In set 3 ging het gelijk op tot 20-20. Een paar foutjes aan WSV kant gaf Dynamo zelfs twee keer op eigen serve de set naar zich toe te trekken, maar net op die momenten werden de lange rally’s door WSV gewonnen. Een serve fout aan Dynamo kant maakte een einde aan deze set, 30-28.

Set 4 leek in het begin een formaliteit te worden, 8-1 voor WSV, maar Dynamo knokte zich terug. Echter niet zodanig dat het WSV verontrustte. WSV gooide er een aantal aanvalscombinaties uit en via 25-17 was de volle buit binnen.

Volgende week wacht het altijd lastige Rivo uit Rijssen, dat na een gedwongen verjonging met een goed seizoen bezig is. Wij zullen ons net als Rivo daar goed op gaan voorbereiden om zo de eerste helft van het seizoen 2017-2018 goed af te ronden.

gh @ VoV, verslag door Dick van Slooten, Manager WSV D 1 Volleybal.