Vizier op volleybal

 

Dash wint van DeVoKo

VoV, 13-03-2018. 12:29 uur.  Na vier weken zonder wedstrijden mochten de dames van Dash Vorden zich eindelijk weer opmaken voor een wedstrijd. Tegen laagvlieger DeVoKo uit Denekamp maakte de Vordense dames, ondanks een valse start, duidelijk waar het verschil op de ranglijst op gebaseerd is.

Dash heeft de laatste wedstrijden wat last van het zogenoemde ‘dieselsyndroom’ en wilde daar dit keer een einde aan maken door vanaf begin af aan scherp en fel te beginnen. Dit lukte weliswaar beter dan de afgelopen wedstrijden, maar nog niet helemaal. Vrijwel de hele set wisten de dames uit het Achtkastelendorp een voorsprong van drie punten te creëren, maar wisten het gat niet te vergroten tegen een goed verdedigend DeVoKo. Boven de twintig punten stokte de productie aan Vordense zijde. Een aantal onnodige fouten zorgden ervoor dat DeVoKo de set met 23-25 bijna in de schoot geworpen kreeg.

Vanaf de tweede set wist Dash de warmgedraaide dieselmotor ten volle te benutten en liet duidelijk zien de bovenliggende partij te zijn. Dit kwam, na de 25-13 setwinst in de tweede set, ten volle tot uiting in de derde set die met 25-9 naar de thuisploeg ging. De vierde set drukte Dash goed door en won dankzij 25-19 de wedstrijd met 3-1.

Zaterdag staat voor de dames van Dash de uitwedstrijd tegen directe concurrent Set – Up II Ootmarsum op het programma. Set Up staat met drie punten meer één plek boven de dames uit Vorden op de vijfde plek.

gh @ VoV, verslag door Dash dames 1. Foto: H. Groenendal.