Dash zakelijk langs laagvlieger De Bevers

VoV, 04-12-2017. 5:58 uur. De dames van Dash uit Vorden hadden zaterdag weinig problemen met het laaggeklasseerde team van de Bevers. In Lemelerveld werd het een duidelijke 0-4 overwinning voor de bezoekende dames uit het Achtkastelendorp.

Dash hoefde niet eens haar beste spel te laten zien tegen de bevers. Met een keurige uitvoering van de afgesproken tactiek en gedegen gestructureerd volleybal werd vanaf het eerste moment de druk goed op de thuisploeg gelegd. Met 14-25 en 15-25 waren de eerste twee sets dan ook een makkelijke prooi voor Dash.

De, in het volleybal nog wel eens een lastig gevonden, derde set slopen er iets meer foutjes in het spel van de Vordense dames, maar echt in de problemen kwam het vlaggenschip van Dash niet. Aan de hand van een goed spelende Debbie van den Vlekkert werd de derde set met 21-25 gewonnen en was de winst in de wedstrijd al veiliggesteld.

De Bevers wilden duidelijk proberen om een puntje in eigen huis te houden en begonnen de vierde set met een brutale 7-4 voorsprong. Dash bleef echter stug doorgaan met haar eigen plan en kwam opnieuw met van den Vlekkert voorop in de strijd langszij. Vanaf 17-17 vonden de Vordense dames het welletjes en werd het gedegen spel beloont met een, zakelijk te noemen, 21-25 en daarmee 0-4 overwinning.

Dash doet door deze overwinning nog altijd mee om de bovenste plaatsen en zal de komende wedstrijden hard aan de bak moeten om die positie te verdedigen wanneer eerst Sudosa Desto uit Assen op bezoek komt en de week daarna moet worden aangetreden tegen koploper Dynamo Tubbergen.

Zaterdag ontvangt Dash eerst Sudosa. Het team uit Assen degradeerde uit de Topdivisie en mengt zich inmiddels ook duidelijk in de top van deze eerste divisie. Op dit moment staat het met slechts 3 punten minder en een wedstrijd minder gespeeld vlak onder de dames uit Vorden. Het belooft een warm avondje te worden in Sporthal ‘t Jebbink in Vorden waar zaterdag om 18:00 dit treffen wordt aangevangen.

gh @ VoV, verslag door Dash dames 1, Foto De Bevers.