Vizier op volleybal

 

Een heerlijk avondje voor Apollo D1

VoV, 04-12-2017. 5:51 uur. Zie de maan schijnt door de bomen, het heerlijk avondje voor de dames van Ecare Apollo 8 is gekomen in de Veste…BAM! Ecare Apollo 8 vs Veracles: 3-0.  Ook door en voor de supporters werd het een heerlijk avondje na de 3-0 winst tegen Veracles. Na een week van keihard trainen en analyseren mochten we zaterdag als nummer 2 aantreden tegen de koploper van de Topdivisie: Veracles. Met veel publiek op de tribune, waaronder drie trommelaars en DJ Thommes aan de overkant, begonnen we om 19.00 uur aan deze topper.

In de eerste set bogen we een 4-5 stand naar een 10-8 voorsprong. Vervolgens kwamen we op een stand van 16-14 en denderden door naar de setwinst met 25-21. Een goed begin!

Vanwege een technische storing was er een kort oponthoud voordat set twee van start kon gaan. Het leek erop dat Veracles hier meer last van had dan wij; koppen bij elkaar en door. In de tweede set kenden we een geweldig begin en kwamen op een 5-3 voorsprong, waarvan vier punten van Rinske. Dat geeft de burger moed! Bij 16-13 nam de coach van Veracles een time out om dit kort daarna bij 20-17 weer te doen.

De Groningse ploeg kwam terug tot 22-21 en werd punt voor punt sterker tot een stand van 23-23. Coach Thijs Oosting nam een time out, bracht de rust terug en dit bleek te helpen. Het was weer Rinske die de laatste twee ballen steenhard tegen de grond timmerde. We namen een 2-0 voorsprong tegen de koploper en het publiek ging er nog eens goed voor zitten.

Een heerlijk avondje voor Dames 1 in de topper tegen Veracles. Na een optreden van Aapollo ging de derde set van start. De verwachting was dat de gasten uit een ander vaatje zouden gaan tappen, maar van 10-10 wisten we heel soepeltjes uit te lopen naar 20-14 en uiteindelijk 25-18 met een paar geweldige punten van Antoinette Posthuma. Het heerlijk avondje kon beginnen na deze 3-0 overwinning. En wat betekent dit voor de stand op de ranglijst: we lossen Veracles af als koploper en staan nu bovenaan. We vierden het heerlijk avondje nog even aan de bar van de kantine in de Veste…

Nu nog even nagenieten en vervolgens de focus verleggen naar de wedstrijd van volgend weekend. Zaterdag 9 december verdedigen we onze koppositie in en tegen Sneek.

Oh ja, beste mensen: noteer alvast zaterdag 16 december in jullie agenda. Het is dan SUPER SATURDAY in de Veste! Wil je – in avondkleding – mee eten? Dat kan, je kunt je voor het driegangendiner aanmelden via super-saturday@outlook.com .

gh @ VoV, verslag van Laury Donker, Ecare Apollo 8 dames 1. foto Rudy van ’t Rood.