Vizier op volleybal

 

De 4-0 zege bezorgde Donitas H2 hoofdpijn

VoV, 13-02-2019. 6:02 uur. Beste fans, afgelopen zaterdag hebben we FOOX Olhaco HS 2 met een overtuigende 4-0 de deur gewezen. Zeker als er naar de setstanden gekeken wordt, lijkt het een saaie wedstrijd geweest. Dit lag uiteraard niet aan de sfeer op de tribune (zoals het bij Olhaco vaak het geval is), maar de boys van Donitas speelden simpelweg een steady potje.

In de eerste set had Olhaco blijkbaar weinig zin in een potje volleybal. Bij een stand van 12-10 voor Donitas had Olhaco al vijf punten aan ons gegeven door middel van service fouten. Deze set werd uiteindelijk met 25-20 gewonnen. In de tweede set ging de service van Olhaco vaker over het net, maar onze passer-lopers en libero Dave hadden er totaal geen moeite mee de bal netjes bij het net neer te leggen. Dit zorgde ervoor dat er op elke positie sterk werd aangevallen. Olhaco kreeg dit direct te voelen, omdat Mappie besliste de bal precies op de hoofd van de spelverdeler te slaan, iets waar hij waarschijnlijk de volgende dag nog hoofdpijn van had.

Terwijl Olhaco moeite zat had met onze float services, werd er ten einde van de tweede set besloten het publiek wat meer spektakel te bieden door de uitvoering van een huppel. Deze ging echter uit, waardoor het nog bijna spannend werd. De rest van de wedstrijd verliep gewoon stabiel. Zelfs een redelijke achterstand in de vierde set kon Donitas makkelijk ombuigen wat uiteindelijk resulteerde in de gewenste 4-0 overwinning.

Op de Aclo hebben we met veel bier van deze overwinning genoten, wat een veel betere reden gaf om de volgende dag hoofdpijn te hebben… IM HERZZZZ

gh @ VoV, verslag Donitas Heren 2.