Vizier op volleybal

 

CL: Zege voor Tours met van Rekom.

VoV, 13-02-2019. 6:10 uur. Deze week wordt de vijfde en voorlaatste ronde afgewerkt in de poulefase van de Champions League bij de mannen en ook de returns bij de CEV Cup en Challenge Cup bij zowel de dames als de heren. De eer om het spits af te bijten had Tours VB van Floris van Rekom gisteravond. Ze speelden thuis tegen het Turkse Arkas Izmir. Een duel voor 2.600 toeschouwers uit poule E, tussen de nummers drie en vier in de stand. Die beide eigenlijk geen kans meer hadden op de achtste finale.

Tours VB boekte met de 3-2 zege de tweede overwinning op Izmir, hetgeen tevens hun tweede zege in de poule was. De Fransen kwamen met 2-0 voor (25-21, 25-16) en hadden vervolgens in de derde set geen antwoord op het servegeweld, 5 aces, van Izmir. En in de vierde set waren Turkse blokpunten en de eigen foutenlast debet aan het verlies.  Die twee sets gingen met 20-25 en 22-25 verloren. Het herstel volgde in de vijfde set, die met 15-12 werd gewonnen. Van Rekom scoorde 8 keer en had passend een drukke avond.

Tours staat nu derde met 2 gewonnen wedstrijden en 5 punten, Dynamo Moskou is tweede (3-9) en Perugia eerste (4-12). Deze twee teams spelen vandaag tegen elkaar.

CEV Cup dames:  Alba Blaj had de uitwedstrijd in de kwartfinale tegen Galatasaray met 3-0 verloren, maar won gisteravond de return met 3-0 (20, 23, 16) , waarna de golden set de beslissing moest brengen. Daarin pakten ze met 15-5 het ticket voor de halve finale. De 14 om 25 foutenlast woog zwaar voor Galatasaray, dat in de Turkse internationals Hande Baldadin (18 punten) en Meryem Bosz (14 punten) hun topscorers had.

In de halve finale spelen ze tegen  Stiinta Bacau, de ploeg die Sliedrecht Sport eerder in het toernooi uitschakelde. Stiinta won thuis met 3-2 van Olomouc en voegde daar gisteravond een spectaculaire 2-3 uitoverwinning aan toe. Ze kwamen met 2-0 achter, konden via twee keer 20-25 de stand gelijk trekken en pakten vervolgens de tiebreak met 16-18. Beide teams waren blokkerend erg op dreef. Totaal 36 keer werd er blokkerend gescoord, eerlijk verdeeld over beide ploegen. Ieder 18 dus.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.