Vizier op volleybal

 

Volop strijd om koppositie Topdivisie-v

VoV, 14-02-2019. 5:20 uur. Een viertal teams uit de Topdivisie bij de dames heeft aanstaande zaterdag geen wedstrijdverplichtingen voor de competitie. Dat zijn koploper VoCASA, OBEG Donitas, SV Dynamo en Innovatiemakelaars.nl WSV Warnsveld. De andere teams moeten wel aan de bak, de een (VVU) zal proberen de koppositie te heroveren, de ander (PDK) om van de degradatieplaats afscheid te nemen. En weer een ander (Peelpush) zal naar de tweede plek willen stijgen. De strijd om de koppositie gaat in alle hevigheid verder.

VV Utrecht (16-37) speelde een wedstrijd minder dan koploper VoCASA en staat één puntje achter hen. Dan zal er zaterdag tegen Rabobank Orion Volleybal Doetinchem (8ste, 16-22) dus met 3-0 of 3-1 gewonnen moeten worden om met zekerheid de koppositie te kunnen blijven claimen. In Doetinchem ging het voor VVU beslist niet van een leien dakje, daar bleek de thuisploeg een bijzonder lastig obstakel te zijn. De 1-2 in sets maakten ze eerst ongedaan en vervolgens pakten ze ook de tiebreak (15-9). VVU won dit jaar thuis van VoCASA, Voltena en Veracles. Orion verloor uit van VoCASA en Voltena, maar zal punten moeten sprokkelen om niet verder weg te zakken in de stand.

VVU vs Orion begint om 20:00 uur in Sportcentrum Galgenwaard in Utrecht.

Peelpush (16-36) is de nummer drie in de stand, staat twee puntjes achter koploper VoCASA en één puntje achter VVU. Net als de ploeg uit de Domstad speelden zij een wedstrijd minder dan VoCASA. Hun uitwedstrijd staat in Groningen op de rol, bij IBM Client Innovation Centre Benelux / Veracles. De nummer laatst in de stand met 15-2. Met vijf 0-3 nederlagen en twee keer 1-3 verlies heeft Veracles een zwaar negatieve thuisbalans, hetgeen echter niet wil zegen dat het vuurtje in de ‘Groene Hel’ een waakvlammetje is geworden en aan het doven is. Integendeel, de uitdaging zit erin om minimaal toch een wedstrijd te winnen en wat is er dan eervoller om dat tegen een van de topteams uit de divisie te doen. Peelpush weet wat ze te wachten staat, maar heeft voor hetere vuren gestaan en het er toen ook goed afgebracht. Dus..

Veracles vs Peelpush begint om 19:00 uur in de Struikhal (RUG) in Groningen.

En dan lazen we in het verslag van IMS / Voltena van afgelopen week, met daarin een vooruitblik naar aanstaande zaterdag, drie omschrijvingen die aangeven dat de ploeg uit Werkendam nog iets recht wil zetten tegen Prima Donna Kaas Huizen.  Wij citeren: “ Maar eerst ligt de focus op volgende week zaterdag, tegen Prima Donna Kaas. Daar heeft IMS/Voltena nog en appeltje mee te schillen, een eitje mee te pellen of een nootje mee te kraken!”

Vanwege de 3-2 nederlaag in Huizen, denken we.  Toen Voltena nipt won (1ste 29-31, 4de 23-25) en dik tot redelijk dik verloor (2de 25-22, 3de 25-13 en 5de 15-10). Dus als u een notenkraker en / of een schilmesje op de teltafel zit liggen weet u waarvoor het is. Wellicht ligt er ook nog een hardgekookt eitje bij.

Voltena vs PDK begint om 19:00 uur in Sporthal De Crosser in Werkendam.

Bij Laudame Financials VCN vs Dros – Alterno II zal de thuisploeg het gevoel hebben de hele wereld aan te kunnen na hun overwinningen op Veracles (3-1), VV Utrecht (3-0) en Orion (1-3). Drie op een rij in 2019, nadat eerder ook al van Dynamo was gewonnen. Het smetje van 2019 was het verlies bij Voltena, maar dat is inmiddels alweer vergeten en rechtgezet met de daaropvolgende klinkende resultaten tegen VVU en Orion. En zaterdag komt dus Dros – Alterno II op bezoek, waarvan in Apeldoorn met 3-0 was verloren.

Redelijk kansloos, niet een keer de twintig punten gehaald. Over schilmesjes en appels, notenkrakers en noten en hard gekookte eitjes gesproken. Het zou niet vreemd zijn als die als virtuele duiding ook op de teltafel bij VCN liggen. Maar de 3-0 en 1-3 winst van Alterno op Voltena en SV Dynamo geven wel een beetje aan dat zij zelf ook van wanten weten en door een virtuele duiding op wat komen gaat niet onder de indruk zullen zijn.

VCN vs Alterno II begint om 19:30 uur in Sporthal Oostgaarde in Capelle aan den IJssel.

Uiteraard informeren we u over de afloop van een en ander.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.