Vizier op volleybal

 

Volop spanning voor Top 3 Topdivisie (m)

VoV, 14-02-2019. 5:32 uur. Het programma in de topdivisie bij de mannen voor aanstaande zaterdag bestaat uit de helft van wat het zou kunnen zijn. Maar bij de drie te spelen wedstrijden  komen wel de teams die nu op het podium staan en de favorieten voor het behalen van de titel zijn in actie. Met als de klapperrr van de week de clash tussen Zalsman Reflex en Inter Rijswijk, de nummers 1 en 3 van de ranglijst. Reflex speelde een wedstrijd minder, maar staat wel twee punten voor. Op de loer ligt CAS CRM / ZVH, de nummer twee in de stand, dat op bezoek gaat bij Volley Tilburg, dat aan een overlevingstocht is begonnen.

Afgelopen zaterdag boekte Reflex, na een nipt gewonnen eerste set, een duidelijke en vlotte overwinning bij het met twee benen in de degradatieproblemen verkerende MKB Accountants / VCV. Daar werd het 0-3 (23, 19, 18). Inter Rijswijk had na twee sets en een 0-2 voorsprong bij HLB van Daal / DS de winst voor het grijpen, maar greep drie keer heel erg mis getuige de 18, 19 en 9 punten die ze in de volgende drie sets nog meekregen. In Rijswijk was Reflex de betere ploeg, ze lieten de thuisploeg puntloos zonder setwinst. Dat er revanchegevoelens zijn moge duidelijk zijn, maar ook dat Reflex de koppositie, met alle handen en volleybal intelligentie die ze ter beschikking hebben, zullen verdedigen ook. En met behulp van volle tribunes.

De wedstrijd begint om 17:00 uur in de Reflexhal in Kampen en is typisch zo’n wedstrijd die je niet wilt missen.

Dat gaat ook op voor de fans van Volley Tilburg en CAS CRM / ZVH. Het Z-e-v-e-n  (pauze) H-u-i-z-e-n  zal ook in Tilburg veelvuldig en luid van de tribunes klinken, net als de aanmoedigingen voor de thuisploeg. Tilburg is bezig zich los te weken van de laatste twee plaatsen in de Topdivisie, zij staan na hun zege van afgelopen week bij Sudosa – Desto nu met twee wedstrijden minder vijf punten voor op de nummer voorlaatst en acht punten achter op hun directe bovenbuur.

CAS CRM / ZVH ligt op de loer om te profiteren van een misstap van welk team dan ook in de topper in Kampen. Voor hen is bij het maximale resultaat en een gunstige uitslag tussen Reflex en Rijswijk (winst Rijswijk) de koppositie zelfs in zicht. Maar dan moet wel het maximale resultaat, met dus 40 punten in de ranglijst, gescoord worden.  Zover is het nog niet, er zijn zeker twee teams (Volley Tilburg en Reflex) die daar niet aan mee willen werken.

Het duel begint om 20:00 uur in Topsporthal T- Kwadraat in Tilburg. Zoals gezegd, dat wil je zeker niet missen

MKB Accountants / VCV zit niet zo’n beetje in de problemen als we naar de stand kijken. Ze staan op de bovenste degradatieplaats, vijf punten achter de veilige 10de plek, met ook nog twee wedstrijden meer gespeeld dan de ploeg die daar staat. Nog zes wedstrijden te gaan, minimaal nog vijf punten in te halen. Met na zaterdag nog te spelen tegen bijvoorbeeld Inter Rijswijk, CAS CRM / ZVH, HLB van Daal en Donitas. Dat zijn nou niet bepaald hoopgevende vooruitzichten. En zaterdag komt Kenders Bouw DIO Bedum op bezoek, die ploeg heeft 16-20, dertien punten meer met eenzelfde aantal wedstrijden op de teller.

Geen tijd te verliezen voor VCV als ze aan een succesvolle inhaalrace willen beginnen. Totaal 18 punten zitten er nog in de pot, het is dus zaak om er daar zo weinig mogelijk van te verliezen. DIO daarentegen kan op 23 punten komen, met nog vijf wedstrijden te gaan na zaterdag en mogelijk 16 punten voorsprong op VCV zijn ze veilig voor een opmars van VCV

Om 19:30 uur begint dit duel in Sporthal West in Veenendaal. We kunnen ons voorstellen dat de VCV fans dit onder geen voorwaarde willen missen. De DIO fans moeten er iets meer voor over hebben om hun favorieten te zien.

Natuurlijk gaan we u informeren hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.

PS: de wedstrijd maatwerkers VCN vs Sudosa – Desto is uitgesteld.