De acht CL-kwartfinalisten (m) bekend.

VoV, 12-02-2021. 4:50 uur. De wedstrijden in de poulefase van de Champions League bij de mannen zitten erop, de acht teams die naar de kwartfinale gaan zijn bekend. Het was op de laatste dag nog spannend in poule D, toen Roeselare met een stuntzege tegen koploper Modena verraste en daardoor onzeker bleef welke ploegen er als poulewinnaar (toch Modena) en als beste drie nummers twee zouden doorgaan, uiteindelijk was BR Volleys uit poule C op set gemiddelde de gelukkige.

Vandaag vindt in Luxemburg de loting voor de kwartfinale plaats, waarbij de acht teams over twee bekers verdeeld worden. De beste vier komen in cup 1 en de andere vier in cup 2. De beste vier zijn Kedzierzyn Kozle, Perugia, Zenit Kazan en Trentino, en dan blijven er als mogelijke tegenstanders in de andere cup over Modena, Skra Belchatow, Civitanova en BR Volleys.

Italië levert dus vier ploegen, Polen twee en Rusland en Duitsland ieder één. De ploegen van ter Horst en Abdel-Aziz/ Kooy ontlopen elkaar in de kwartfinale.

In poule A was alles al helder en duidelijk, daar was vorige week al bekend dat Kedzierzyn Kozle poulewinnaar was en Belchatow tweede. Alleen was de vraag of Belchatow aan hun score genoeg zou hebben voor de plaats bij de laatste acht. Het antwoord daarop was dus ja.

Poule B werd gewonnen door Perugia. VB Tours was in de openingsset nog wel winnend, maar kwam er daarna met 15-25, 14-25 en 21-25 niet meer aan te pas. Aces en blokpunten (totaal 10 om 20) en foutenlast (totaal 29 om 21) waren de pijlers onder de winst. Ter Horst scoorde tijdens een invalbeurt 1 keer. Leon werd MVP, hij scoorde 19 keer. Civitanova werd op set gemiddelde tweede in deze poule.

In poule C werd Kazan de ongeslagen winnaar. Met de volle buit van 18 punten uit zes wedstrijden. Tegen Ljubljana werd het 3-1, de tweede set moesten ze met 20-25 afstaan nadat ze de eerste met 25-21 hadden gewonnen. Met twee keer 25-20 pakten ze vervolgens de 3-1 zege.

BR Volleys uit deze poule, dat al uitgespeeld was, werd de gelukkige nummer acht die doorging. Op set gemiddelde waren ze beter dan Warszawa uit poule D. Beide hadden 4 gewonnen wedstrijden en 12 punten, het verschil werd gemaakt door de set score van 12 om 6 tegen 14 om 9,

In poule D sloot het Belgische Roeselare in stijl af. Met een 0-3 winst tegen koploper Modena. Via 22-25, 21-25 en 22-25. Michiel Ahyi en Stijn van Schie leverden hun bijdrage aan de winst via invalbeurten. In deze poule was de ontknoping razend spannend met wel een bijzonder jammerlijke uitkomst voor het Poolse Warszawa. Modena en Warszawa sloten beide in de poule met twaalf punten uit vier gewonnen wedstrijden af, ook het set gemiddelde was gelijk, op punten gemiddelde werd Warszawa tweede.  Echter verloren ze het ticket van een van de beste drie nummers twee op set gemiddelde aan BR Volleys.

Warszawa verloor hun wedstrijd in deze poule met 2-3 van Kemerovo. Twee keer konden ze een achterstand in sets goedmaken voordat ze in de vijfde set met 5-15 hard onderuitgingen.

In poule E was Trentino als winnaar al bekend en resteerde alleen nog het duel om de eer tussen Novosibirsk en Karlovarsko. Novosibirsk won de spannende vijfsetter, waarin alleen in de eerste set aan het eind een duidelijk verschil in setstand (25-20) was. De volgende sets werden met 29-31, 27-29, 25-23 en 15-13 beslist. Wessel Keemink moest met twee invalbeurten genoegen nemen.