Vizier op volleybal

 

Pakt Lycurgus zaterdag ook een KP-ticket?

VoV, 12-02-2021. 5:05 uur. Na de midweekse inhaalronde voor een zestal teams staat er voor zaterdag een vol programma gepland. Duidelijk is nu al dat Dynamo de eerste ploeg is die zich voor de kampioenspoule heeft geplaatst. Tegen SSS zal de ongeslagen koploper dat zaterdag met een klinkend resultaat nog eens willen onderstrepen. SSS won de laatste twee duels, maar zal in Omnisport een tegenstander van een ander kaliber treffen dan waar ze onlangs van wonnen.

Zaterdag kan Lycurgus zich met een zege ook eigenaar van een ticket voor de kampioenspoule noemen. Dat moet dan gebeuren in Sliedrecht. De thuisploeg vecht ook voor plaatsing en heeft na de midweekse 3-0 nederlaag in Doetinchem tegen Orion iets recht te zetten. Dat kan dan mooi thuis tegen een topploeg. Er is geen betere gelegenheid om te bewijzen dat zij bij het viertal horen dat straks om de landstitel gaat strijden.

Active Living Orion, dat volgend seizoen Dirk Sparidans als trainer/ coach voor de ploeg zet, staat ook op de lijst met kandidaten voor een Top 4 plaats. Nu staan ze derde met 10 punten uit vijf wedstrijden, maar ze zullen zaterdag een gemotiveerd Taurus tegenover zich krijgen. Taurus heeft acht punten uit zes wedstrijden en zou drie punten moeten pakken om weer in de elitegroep te komen. Zelf de punten pakken en dan maar hopen dat Sliedrecht Sport het tegen Lycurgus niet kan bolwerken. Dat scenario zou Taurus weer in het zadel helpen.

ComputerPlan VCN krijgt de Talentenploeg van Papendal op bezoek. Als VCN zich nog in het strijdgewoel om een plaats in poule waar de prijzen verdeeld worden wil mengen, dan is er maar een opdracht, namelijk ‘winnen.’ TTP speelt het hele seizoen al voor de eer, nergens anders voor en voor hen is het seizoen aan het eind van het reguliere seizoen ook over.

Een andere gegadigde voor een plek bij de laatste vier is VoCASA, dat sterk aan het seizoen begon maar nu alweer een tijdje droog staat. Tegen rode lantaarndrager RECO/ ZVH is er volop gelegenheid om een positieve draai aan het seizoen te geven, al is dat natuurlijk ook zeer zeker de mogelijkheid voor de ploeg uit Zevenhuizen.

De stand op dit moment is:

  • Dynamo 7-20
  • Lycurgus 7-17
  • Orion 5-10
  • Sliedrecht Sport 6-8
  • Taurus 6-8
  • VoCASA 6-7
  • SSS 5-6
  • VCN 5-4
  • TTP 5-4
  • ZVH 6-3

Die drie letterige teamnamen hebben wel wat, is toch heel wat anders dan IBM Client Innovation Center Benelux/ Veracles om er maar één uit de rij met lange namen te noemen.

We houden u uiteraard op de hoogte hoe e.e.a. zaterdag in de Eredivisie afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.