De Beker en de weekendwedstrijden (v)

VoV, 03-02-2023. 5:29 uur. Gisteravond werd er bij de dames een vervolg gegeven aan de kwartfinale van de bekerwedstrijden.  Nadat VC Sneek topdivisionist Alterno had uitgeschakeld op woensdagavond, stonden er in Groningen en Sint Anthonis weer confrontaties tussen teams uit de Topdivisie en Eredivisie op het programma.

Veracles ontving FAST en Activia was gastteam voor de VV Utrecht, de koploper uit de Eredivisie. Ofwel koploper Topdivisie vs. koploper Eredivisie. Hetgeen met het oog op de mogelijke promotie van Activia naar de Eredivisie ook reeds een mooi vergelijk was omtrent het niveau.

Veracles vs. FAST werd een vijfsetter nadat de bezoekers de eerste twee sets overtuigend wonnen. In die sets kreeg de thuisploeg 14 en 15 punten mee en leek het een snelle 0-3 te worden. Veracles herstelde zich knap, nam in de derde set een 16-21 voorsprong bij de big points en bracht die na 17-22 met een serie van drie punten naar de finish

In de vierde set nam Veracles meteen een 5-0 voorsprong, liep uit naar 10-2 waarop FAST voor de tweede keer de time out inging. Met veel servedruk en knappe blokkerende acties hield de thuisploeg het verschil groot (15-8, 20-13) en sloot met een dikke 25-20 af. In de noodzakelijke tiebreak was FAST weer bij de les en trok de hekkensluiter van de Eredivisie de winst alsnog naar zich toe. Met 11-15.,

Activia vs. VV Utrecht. Ook VV Utrecht schakelde de tegenstander uit de Topdivisie uit. Het lukte Activia net niet om een vierde set en mogelijk vijfde set te bemachtigen, na de 24-26 in de derde stond er 0-3 op het scorebord. VV Utrecht had de eerste twee sets met 18-25 en 21-25 gewonnen en had daarmee het ticket voor de halve finale binnen.

De wedstrijd tussen Sliedrecht Sport en Apollo 8 zal de laatste ploeg voor de halve finale opleveren. Deze wedstrijd kent nog geen speeldatum i.v.m. de wedstrijden van Sliedrecht in de Challenge Cup.

Zowel FAST als VV Utrecht komen aanstaand weekend weer in actie in de Eredivisie. FAST reist dan weer dat heel eind naar het noorden voor hun confrontatie met VC Sneek, dat met een driepunter op een puntje afstand van de tweede plaats kan komen.

VV Utrecht heeft een dag meer rust en komt op zondag binnen de lijnen tegen Peelpush. In Meijel. Peelpush moet eigenlijk van de koploper winnen om een plek bij de top 6  in het vizier te houden, VVU moet minimaal een puntje halen om nog een week langer koploper te zijn.

In Sliedrecht zal men de Europese nederlaag tegen het Italiaanse Chieri ’76 snel willen vergeten, de veel sterkere tegenstander gaf de thuisploeg geen kans op de zege, en zich weer met de competitie willen bezighouden. Daarin staan ze negen punten achter de top twee, maar wel met twee wedstrijden minder. Het devies kan dan ook alleen maar zijn, winnen van SV Dynamo, dat voorlaatste staat.

Voor een plaatsje in de kampioenspoule is VC Zwolle vs. Voltena een mogelijk beslissend duel. De ploeg uit Zwolle staat op 16-22, en is daarmee vijfde. Voltena staat op 14-17 en kan in principe voorbij aan Zwolle en Sudosa-Desto dat ook 22 punten uit 16 wedstrijden heeft en daarmee zesde staat. Winnen zou voor beide teams een mooie stap in de goede richting zijn, in de richting van de definitieve top 6.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Veracles.