De bekerduels en de competitie van a.s. weekend (v)

VoV, 20-01-2023. 6:33 uur. Nadat eerder FAST en Activia zich voor de kwartfinale in de Nevobo Beker hadden geplaatst was er gisteravond een vervolg met de onderstaande wedstrijden, waar Alterno, VV Utrecht, VC Sneek, Veracles en Apollo 8 het ticket voor de kwartfinale bemachtigden. Eigenlijk geen verrassingen, alle hogergeplaatste teams wonnen.

US vs. Alterno ging in Amsterdam tussen twee hoog in de verschillende Topdivisies staande teams. Alterno is koploper in de A-Divisie, US de nummer vier in de B-divisie. De bezoekers uit Apeldoorn gingen er met het ticket voor de kwartfinale vandoor, via 22-25 en 20-25 pakten ze een 0-2 voorsprong, US kon wat terugdoen middels 25-23, maar kwam in de vierde set met 20-25 tekort om de tiebreak af te dwingen. Alterno treft in de volgende ronde VC  Sneek.

VV Utrecht vs. VC Zwolle eindigde in een 3-0 zege voor de koploper van de Eredivisie, dat daarmee de eerste winst van 2023 kon laten noteren. VVU liet de gasten uit Zwolle niet verder komen dan 13, 22 en 20 punten. VV Utrecht neemt het in de kwartfinale op tegen Activia.

SV Dynamo vs. VC Sneek werd ook in drie sets beslist. In het voordeel van de bezoekers uit Friesland, die de thuisploeg met 24-26, 19-25 en 20-25 versloegen. VC Sneek kon het jaar 2023 dus ook in de beker een succesvol vervolg geven. Zoals gezegd speelt Sneek in de volgende ronde tegen Alterno.

Veracles vs. Donitas in Groningen werd een 3-2 zege voor de thuisploeg. Aan spanning ontbrak het niet bij deze vijfsetter waarin de Groenen de tweede, vierde en vijfde set voor zich beslisten. Donitas won de eerste set met 22-25, kwam na de gelijkmaker (25-22) middels 22-25 op 1-2 in sets, maar kon het daarna niet afmaken. Veracles pakte set vier en set vijf met 25-11 en 15-13 en daarmee ook het kaartje voor de volgende ronde. Veracles krijgt in de kwartfinale FAST tegenover zich.

Peelpush vs. Apollo 8 was met 23-25 in de eerste set spannend, daarna kreeg de thuisploeg in de volgende sets 12 en 19 punten mee en verloor dus met 0-3. Voor volgende week woensdag staat nog VCN vs. Sliedrecht Sport op de agenda, de winnaar van die partij wordt de tegenstander van Apollo 8.

Voor aanstaand weekend gaan een aantal teams, die gisteren in het bekertoernooi tegen elkaar speelden, op herhaling in de competitie. Maar dan heeft de uitploeg thuisvoordeel. Dit geldt voor VC Zwolle vs. VV Utrecht en Apollo 8 vs. Peelpush. En zo is er dus direct de mogelijkheid om revanche te nemen of om het behaalde resultaat nog eens te bevestigen.

De wedstrijden in de Eredivisie voor aanstaande zaterdag, die allemaal om 20:00 uur beginnen, zijn: