De Belgische beker (m) / competitie (v)

VoV, 07-11-2017. 12:23 uur.  In België werden de wedstrijden  in de achtste finales in de beker bij de mannen afgewerkt en speelden de dames hun competitiewedstrijden.

Rembert Torhout had zich via een bye geplaatst voor de beker kwartfinales. Tegenstander daarin wordt (uit en thuis) Knack Roeselare. De landskampioen en bekerwinnaar won van Axis Guibertin.

Axis Guibertin vs Knack Roeselare 1-3 via 25-21, 22-25, 19-25 en 21-25. De thuisploeg won de eerste set maar verloor Gulak met een knieblessure. Daarna was het over en uit en pakte Roeselare de zege.

Een overzicht van de andere bekerwedstrijden:

Amigos Zoersel vs Lindemans Aalst 3-1 via 25-21, 19-25, 28-26 en 25-22. Zoersel schakelde vorig jaar Menen uit en nu dus Lindemans Aalst en bezorgde Aalst zo een dreun – exit beker – die nog lang zal nazinderen.  Spelverdeler Frank Depestele kon maar sporadisch op een normale receptie rekenen. De derde set was een thriller. Daar legde Zoersel de basis voor de zege.  Lindemans Aalst coach Johan Devoghel: “Dit komt hard aan. Het woord ‘titelambities’ wil ik voorlopig niet meer horen. We hebben gefaald als ploeg: te zwak in aanval en receptie. Zoersel creëerde snel druk en de derde set werd gemist door een netfout.”

VDK Gent vs Noliko Maaseik 0-3  via 14-25, 21-25 en 21-25.  Noliko Maaseik had geen kind aan VDK Gent. Noliko had via onder andere Jelte Maan een vliegende start via 3-8, 11-21 en 14-24. Trainer coach Marko Klok van Gent wisselde zonder direct succes de libero en ook Jeffey Klok en Bormans kregen speeltijd voor Stuer en Vandeweyer. Veel hielp het niet, langs 11-16 en 14-20 naar 0-3.  De Vries scoorde 2 keer voor VDK Gent, Ogink 4 keer. Jelte Maan maakte er 9

VT Marke-Webis vs Park-ky Menen 2-3 via 25-22, 25-22, 22-25, 21-25 en 12-15. Park-ky Menen kon de 2-0 achterstand ombuigen naar een 2-3 eindstand.

Mendo Booischot A vs Avoc Achel 0-3 via 22-25, 21-25 en 14-25. Avoc Achel staat ook bij de laatste acht, ze wonnen makkelijk van Mendo Booischot A. De Nederlanders Brian Schouren en ‘oldie’ Allan Van de Loo scoorden er lustig op los. Avoc was sterk op mid met Polman, Thijs en de ingekomen Verhees maakten daar het verschil. Schouren scoorde 18 keer, Van de Loo 12 keer en Polman maakte er 9 .

Feniks Haacht vs VBC Waremme 1-3 via 22-25, 25-20, 15-25 en 21-25. VBC Waremme blokkeerde en sloeg zich naar de volgende ronde.  Blokpunten (6/15)  en aanval (53/68) maakten het verschil.

Mendo Booischot B vs Leuven 0-3 via 25-23, 19-25, 16-25 en 21-25. De thuisploeg was niet bestand tegen Simon Peeters. Hij sleurde zijn team door elke dip en scoorde vlot in de aanval.

Het vervolg van de Belgische beker:

De kwartfinales zijn woensdag 15 en woensdag 22 november: dan staan tegenover elkaar Avoc Achel – Amigos Zoersel, VBC Waremme vs Noliko Maaseik, Leuven VHL vs Park-ky Menen en Rembert Torhout vs Knack Roeselare.

Bij de dames verloor VDK Gent (Celine Keijsers) met 2-3 van Asterix Beveren. De tiebreak werd met 25-10 in de vierde set binnengehaald, de vijfde set verloren Gent met 16-18. Amigos Zoersel ( Laura de Jong, Esther Cramer) wonnen met 3-0 (27-25, 25-20 en 25-17) van Barbar Girls. Jaraco As (Daisy Xhofleer) verraste het hooggeplaatste Richa Michelbeke met 3-1. Na de 2-1 was 25-23 in de vierde set verlossend voor de winst.

Volley Oostende (Fanny Lafeber) verloor thuis met 1-3 van Datovoc (Anette ter Hedde, Laurine Vinkesteyn, Simone Legerstee). Na de 25-20 in de eerste set volgden drie setnederlagen (22, 20, 23) op rij. Oudegem won op zondag met 3-1 van Antwerpen via onder andere een 25-7 setstand in de vierde set.  En Charleroi (Annelien Alons) had veel moeite met het laag geplaatste Lendelede. Het werd 2-3 na en 2-0 achterstand.

Datovoc staat op positie 3b, VDK Gent op 3c, Charleroi is 8ste, Zoersel 9de en Jaraco As 10de.