Slöetjes wint in Turkije van Anne Buijs

VoV, 07-11-2017. 10:38 uur.  De vijfde en zesde speelronde in Turkije stond afgelopen week op dinsdag en zaterdag in de agenda. De wedstrijd Nilüfer BLD (Anne Buijs) vs VakifBank (Lonneke Slöetjes) was om meerdere reden interessant. Anne Buijs speelde tegen haar vroegere werkgever waar dan ook nog eens de vroegere bondscoach, die op niet zo’n elegante manier bij Oranje was weggegaan, langs de lijn stond. En het was daarnaast ook nog ens een Oranje onderonsje.

VakifBank kwam met 18-25 en 21-25 op een 0-2 voorsprong. In die sets moest Lonneke Slöetjes het doen met invalbeurten en superster Zhu Ting werd na de eerste set helemaal niet meer ingezet. De wedstrijd kreeg een ander gezicht na de tweede set, de ploeg van Anne Buijs, zij was goed voor totaal 25 punten, vocht zich via 25-23 en 25-22 naar een 2-2 gelijke stand. In de vijfde set was de koek op, met 8-15 ging de winst naar VakifBank. Lonneke Slöetjes, die vanaf de derde set in de basis stond, scoorde 15 keer.

Beide teams kwamen op zaterdag weer in actie. Anne Buijs speelde uit bij Fenerbahce en dat werd een dikke nederlaag met 25-20, 25-18 en 25-15. In dit duel scoorde Anne ‘maar’ 5 keer. VakifBank won zaterdag thuis met 3-0.

Voor Yvon Beliën was er met Bursa winst en verlies afgelopen week. Eerst werd uit met 3-2 verloren bij Kameroglu en later in de week was er thuis een 3-0 (14, 19, 18) zege tegen Besiktas. In dat duel scoorde Yvon 9 keer.

De top drie in Turkije zijn Fenerbahce, Vitra en VakifBank. Dan volgt Bursa als vierde met 3 keer winst en 3 keer verlies. Nilüfer staat zevende, 2 keer was er winst, 4 keer verlies.

Niels Klapwijk verloor thuis met Inegöl van Fenerbahce. Het werd 1-3 via 26-28, 25-20, 18-25 en 22-25. Klapwijk nam 21 punten voor zijn rekening. Zijn ploeg staat 10de in de stand met twee zeges en zes nederlagen.