Vizier op volleybal

 

De Bevers D1 deelt genadeklap uit in 5de set

VoV, 13-01-2020. 10:44 uur. De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. Trainersduo Broekhuis en Eisink zagen tijdens de trainingen gretige spelers, die volop aandacht vroegen en gemotiveerd aan de slag gingen!

Tegenstander de nummer 4 de dames uit het Drentse Dwingel, het groenste dorp van Europa. We begonnen met Wieke op spel, Marlyn op ex, Kyra en Moniek op passer-sloper en op de middenas Bodinlove en Astrid, gecompleteerd met onze “lady in black” Allien onze alles kunnende libero.

Opdrachten worden gelijk uitgevoerd, we bestoken de tegenstander met service granaten, onze kersverse data-analiste Karin K heeft moeite het allemaal bij te houden, hele hekwerken aan plussen worden gescoord. Dankjewel ballen worden moeiteloos opgepakt en Emma pijnigt serverend de tegenstander ook nog op het eind van de set. Setstand 25-10.

Set 2 en 3, tegenstander draait slim drie rotaties door, we spelen slordig, makkelijke rallyballen vliegen over het net, onze servicedruk valt weg en onnodig verliezen we 19-25 en 17-25!

Set 4 gaat het roer volledig om met de inmiddels goed warmgedraaide en goed spelende Romy lopen we eenvoudig uit naar 20-13, op rotatie spelverdeler linksvoor lopen we vast maar bij 20-17 speelt Bodine een loepzuiver tactisch balletje op linksvoor bij de tegenstander en winnen we vervolgensmet 25-21 eenvoudig.
Op naar de 5e set, Wieke blijft constante set-upjes geven als een Zwitsers precisie-uurwerk, Stans valt zeer verdienstelijk in en verdedigd als een libero met eredivisie ervaring en makkelijk winnen met 15-7 terecht de wedstrijd. We schuiven weer een plek op en gemotiveerd gaan we aanstaande zaterdag naar Klazienaveen om daar om 18:00 uur te starten. Tot dan.

gh @ VoV, Bron Eric Eisink, trainer/coach de Bevers D1. Foto Jan van den Noort.