Armixtos zingt zich uit de problemen naar zege

VoV, 13-01-2019. 10:39 uur. We mochten weer. Op zaterdag 11 januari speelden we de eerste wedstrijd van de tweede helft van het seizoen. We waren de kerstvakantie ingegaan met de titel ‘Herbstmeister’ en na een trainingsvrije periode kwamen we eruit in een tenue van kerstkilo’s. Gelukkig konden we de maandag voor onze return ons wintervachtje vast uittrekken en de dieselmachientjes oliën in een oefenwedstrijd tegen Zaanstad dames 1.

We begonnen de wedstrijd tegen NVC met vertrouwen, de lust om onze goede eerste helft door te zetten en een zevental leuke vrouwen: Iris, Lindsay, Mallory, Denise, Marscha, Misha en Sandrijn. Meteen werd duidelijk: dit was de wedstrijd dat onze vrouw van glas, onze Denise Baas, een glansrijke comeback zou maken. Na een periode van verschillende blessures stond ze er weer. Solide, scherp en sterk. In het begin van de set gingen we gelijk op met NVC. Wij hadden een krachtig blok waardoor NVC moeite had met aanvallen en zij hadden slimme prikballen waar wij niet meteen een antwoord op hadden. Maar door onder andere een goede serviceserie van onze kant wonnen we de eerste set met: 25-16.

De tweede set begonnen we te merken dat onze machine toch nog wat roestig was. Marscha zorgde de hele wedstrijd voor een goede pass, maar het lukte ons niet altijd de aanvallen af te maken. We probeerden het met prikballen maar NVC had een aantal snelle meiden die de gaten in het veld moeiteloos dichtliep. In de tweede helft van de set kregen we meer controle over onze aanval en met onder andere een dubbele wissel van Simone en Daphne wonnen we de set alsnog overtuigend met: 25-18.

Met een stiekem oog gluurden we ondertussen op de bank naar de tussenstanden van de Nederlandse vrouwen. Het stond 2-0 voor Duitsland en Nederland was hard op weg ook de derde set en hun kans op de Olympische Spelen te verliezen. We zetten het uit ons hoofd en begonnen aan onze eigen derde set.

Helaas bleek het bij ons die derde set ook niet te lukken. Onze machine had een vastloper. We durfden niet aan te vallen en waren niet scherp in de verdediging. NVC speelde daarop in, gesterkt door de geur van kansen, en durfde wél volle bak te gaan. Ondanks een paar mooie aanvallen van Mallory aan het einde van de set, won NVC verdiend met 28-26. Complimenten voor dit team uit Nieuwegein! Wat een vechtlust en aanvalspower de hele wedstrijd door.

Nu hadden we iets goed te maken. Al leken we dat inzicht pas te krijgen toen we 2-9 achter stonden in de vierde set. Malou zou het wel even omkeren. Als een goudvisje in het water serveerde ze bal na bal op de soundtrack van haar Zuid-Afrikaanse lievelingsdier. De bank werd wild en in aanstekelijke koren zongen ze door en door: Tututuuutututuuutututuuu. Malou ging ook door en door tot het 15-9 voor ons stond. We waren terug. Lotte vloog en knalde de ballen erin. We hadden even geprutteld maar onze machine draaide weer volle toeren. We wonnen de set blij en voldaan met 25-22 en de wedstrijd met 3-1.

gh @ VoV, verslag door Sandrijn Swarts, Armixtos Dames 1.