Vizier op volleybal

 

Kalinko D1 wint na wisselvallige wedstrijd

VoV, 13-01-2020. 10:34 uur. Na de winterstop stond afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd van Kalinko Ds1 in 2020 op het programma met als tegenstander Volleybalvereniging Spaarnestad Ds1 uit Haarlem waartegen we “uit” één van onze beste wedstrijden van dit seizoen hebben gespeeld.

Dat dit zeker geen garantie is voor weer een goede pot bleek al snel. We konden helaas niet beschikken over onze mid-speelster Quincy Pronk, waardoor we weer moesten improviseren op de middenpositie. De basis bestond uit Lisan Cosman, Kirsten Moll, Larissa Masselink (libero), Iris Verheul, Lisa van de Gevel, Sharon Vis en Amy Chritoffels

In de eerste set gingen Kalinko voortvarend van start. Dankzij een hoge servicedruk liepen het team uit naar 11-3, en vervolgens naar 14-7. Daarna kwamen de Haarlemse goed terug, waardoor Kalinko het nog onnodig spannend liet worden. Met name passend kwamen zij in de problemen. Rianne van der Stelt kwam er in ten koste van Lisa om de passlijn te veranderen. Op 24-23 was Kalinko niet in staat het af te maken maar twee punten later wel. Deze set werd dus gewonnen met 26-24.

In de tweede set zakte het Scheveningse spel al snel onder niveau. Met name verdedigend leek het alsof de Kalinko dames in slowmotionstand stonden. Veel balletjes die kort of via de handen gespeeld werden en nog makkelijk te verdedigen waren konden niet van de grond gehouden worden. Een dubbele wissel met Marit Boom en Lisa van de Gevel was niet genoeg, de set eindige in duidelijk cijfers 11-25

De derde set werd beter begonnen aan Kalinko zijde maar al snel viel de servicedruk weg en kreeg Kalinko passend problemen. Sanne van Rijn kwam erin voor Masselink maar het niveau kwam op geen enkele manier. Weer een heel dik verlies aan Scheveningse zijde 10-25. Niemand gaf Kalinko nog een kans na deze set.

Trainer Coach Ans de Graag besloot in de vierde set terug te gaan naar de opstelling van de eerste set alleen dan met Van Rijn op de libero positie. De Kalinko dames wisten de rollen nu weer totaal om te draaien, de blokkering kwam weer op gang en de servicedruk was erg hoog. Van de Gevel scoorde alles op de drie-meter lijn: De 4de werd gewoon dik gewonnen met 25-15!

Het vuur was terug in Scheveningen en werd doorgezet in de vijfde set met 8-6 werd er van kant gewisseld. De zenuwen sloegen echter weer toe met als gevolg een hoge foutenlast op de service. Kalinko kwam met 13-14 achter te staan en het kon elke kant op gaan.

Met vechtlust slaagden de Scheveningers er echter toch nog in 17-15 te winnen en kwam alle ontlading eruit! Met een wisselend niveau toch de winst gepakt, maar ook met genoeg aandachtspunten voor de komende trainingsweek.

Volgende week zal het dan ook beter moeten tegen de nummer 2 van de competitie. Kalinko ds 1 speelt dan om 15:15 in de Amstelcampus in Amsterdam tegen Pharmafilter US Ds2

gh @ VoV, verslag en foto van / via Amy Christoffels #wijzijnkalinko. Foto met de Speler van de Week Ellemijn van Run