Vizier op volleybal

 

Wevo’70 D1: Drie keer is scheepsrecht……

VoV, 13-01-2019. 10:30 uur. De afgelopen weken hebben we vooral veel gelezen over volleybal, maar geen bal aangeraakt. De feestdagen zijn vooral gebruikt om bij te tanken en zo voor te bereiden op de tweede seizoenshelft, na een meer dan succesvol 2019.

Afgelopen week de training weer opgepakt en het weekend begon met het Sportgala van de Gemeente Dinkelland. Op vrijdagavond in een bomvol gemeentehuis mochten we eerst de Publieksprijs in ontvangst nemen, maar op het einde van de avond werden we ook verrast met de titel Sportploeg van het jaar 2019!

Wat een prachtige waardering voor ons team, en dat feit werd ook uitbundig gevierd, ook later nog in Weerselo zelf. Na uitreiking van de bokaal en bloemen, werd ons ook nog een wijsheid verteld: de Sportploeg van het Jaar kan nooit de dag na het gala winnen……..

Met die wetenschap, startten wij de dag erop in de derby tegen het andere Oranje, dat uit Tubbergen. Volgens de kenners de ploeg in vorm! Goede uitslagen in december, goed toernooi met goede indruk gespeeld bij de Twente Cup en inmiddels opgeklommen naar het ‘linkerrijtje’.

De ‘wijsheid’ van het Sportgala ging deze middag niet op. Wevo’70 pakte ‘gewoon’ weer een zege, dit keer in de tiebreak.

Set 1: winst met 25-20 op een solide wijze.
Set 2: ging met 26-28 naar Dynamo, met kansen voor de thuisploeg
Set 3: weer redelijk eenvoudig met 25-18 voor ons
Set 4: met een handvol matchpoints voor ons, toch met 25-27 voor Dynamo

En dan weer een tiebreak in een derby. Dynamo schiet uit de startblokken: 0-3.
Was de nacht te kort? Of de avond te laat? Of de drankjes zwaar in de benen?

Niks van dat alles. Koppen even bij elkaar en besef. Besef dat we die ‘wijsheid’ uit de boeken willen hebben. Besef dat derby’s leuk zijn, maar leuker als je ze ook wint!

Dus een hogere versnelling! De wissel staan we al op 8-4 en met powerplay denderen we door naar 15-6! Winst met 3-2 in de derby en voor de derde keer winst in het weekend!

gh @ VoV. Bron Wevo ’70 Dames 1, foto idem.