Goed gevoel bij Krekkers na 1-3 winst bij Set-Up.

VoV, 13-01-2020. 10:26 uur. De eerste wedstrijd van 2020 was een feit. En wat voor een wedstrijd, namelijk de derby tegen de dames uit Ootmarsum. Het is altijd een mooie strijd tussen beide teams, dus dat beloofde veel goeds.

Het begin van de eerste set ging gelijk op (5-5). Vanaf deze stand kwamen wij op voorsprong (5-8). Set Up nam de eerste time out en scoorden hierna gelijk de 6-8. Na een goede serveserie werd het 7-11 in ons voordeel. Maar Set Up kwam terug door goede servedruk en een kill-block. Zij trokken deze lijn door naar een voorsprong van 17-14. Wij werden helaas slordiger en wisten het niet te door breken. Eindstand set 1: 25-21

De tweede set begon Set Up sterk en stonden dan ook een hele tijd drie punten voor. Vanaf 10-7 vonden wij onze draai en kwamen bij 11-11 op gelijke hoogte. Vanaf dat moment knalden we door. We haalden de setwinst overtuigend binnen (16-25).

De eerste twee punten van de derde set waren voor ons. Maar Set Up II kwam direct al op gelijk hoogte. Vervolgens liepen wij uit tot 3-8. We speelden netjes en scoorde veel zelf (7-14). Maar op een of andere manier lukte daarna even niks meer. Set Up scoorde veel en kwam tot 18-19 terug. We waren net op tijd bij de les en haalden ook deze set binnen (20-25).

Hoe lekker zou het zijn om 4 punten mee naar huis te nemen. Maar dit leek in het begin van de vierde set ver weg, want we keken al gauw tegen een 3-0 achterstand aan. Het verschil bleef elke keer zo’n 3/4 punten in het voordeel voor de dames uit Ootmarsum. Maar door keihard te blijven werken kwamen op gelijke hoogte (11-11). Het bleef knokken voor elk punt, we waren erop gebrand om ook deze set tot een goed einde te brengen. Dit lukte, we wonnen de set (18-25).

Met een goed gevoel kijken we terug op de wedstrijd. Op naar volgende week!

gh @ VoV, verslag van Krekkers dames 1, Anouk vd Wal. Foto Eline Goossen-Haarhuis.